Πιπεριές γεμιστές με quinoa & σταφίδες Πιπεριές γεμιστές με quinoa & σταφίδες

Πιπεριές γεμιστές με quinoa & σταφίδες

4 ΠΙΠΕΡΙΕΣ, ΓΙΑ 2 ΜΕΡΙΔΕΣ 60 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.6 (27 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για τις πιπεριές

  • 180 γρ. quinoa
  • 200 γρ. ζωμός λαχανικών ή νερό
  • 10 γρ. κύμινο, τριμμένο
  • 150 γρ. ρεβίθια, βρασμένα
  • 30 γρ. σταφίδες μαύρες
  • 70 γρ. φύλλα σπανάκι, κομμένο σε λωρίδες
  • 60 γρ. φέτα, τριμμένη
  • 40 γρ. ελαιόλαδο, και λίγο ακόμα για το σερβίρισμα
  • 5 γρ. αλάτι
  • 2 γρ. πιπέρι
  • 4 πιπεριές κόκκινες, καθαρισμένες στο εσωτερικό

Για τη σάλτσα

  • 25 γρ. φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
  • 150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 30 γρ. νερό
  • 5 γρ. σκόρδο, χοντροκομμένο
  • 3 γρ. αλάτι
  • 2 γρ. πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Για τις πιπεριές

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα την quinoa και τον ζωμό και φέρνουμε σε βρασμό. Χαμηλώνουμε, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά, ή μέχρι να απορροφηθεί το υγρό. Απομακρύνουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει.

Στην quinoa, προσθέτουμε τα ρεβίθια, τις σταφίδες, το ψιλοκομμένο σπανάκι, τη φέτα, το ελαιόλαδο, το κύμινο, το αλάτι και το πιπέρι.

Αν οι πιπεριές δεν μπορούν να σταθούν μόνες τους όρθιες, με προσοχή ισιώνουμε το κάτω μέρος τους, χωρίς να τρυπήσουμε το εσωτερικό της πιπεριάς. Γεμίζουμε τις πιπεριές με το μείγμα της quinoa και πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο Βάζουμε τις πιπεριές όρθιες σε ένα ταψί (20 x 20 εκ.) και προσθέτουμε λίγο νερό στο ταψί γύρω από τις πιπεριές. Τις ψήνουμε για περίπου 1 ώρα (αν πάρουν χρώμα πολύ γρήγορα, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο).

Για τη σάλτσα

Ενώ ψήνονται οι πιπεριές, ρίχνουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα σε ένα μπλέντερ και τα ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Για τις πιπεριές

  • 180 γρ. quinoa
  • 200 γρ. ζωμός λαχανικών ή νερό
  • 10 γρ. κύμινο, τριμμένο
  • 150 γρ. ρεβίθια, βρασμένα
  • 30 γρ. σταφίδες μαύρες
  • 70 γρ. φύλλα σπανάκι, κομμένο σε λωρίδες
  • 60 γρ. φέτα, τριμμένη
  • 40 γρ. ελαιόλαδο, και λίγο ακόμα για το σερβίρισμα
  • 5 γρ. αλάτι
  • 2 γρ. πιπέρι
  • 4 πιπεριές κόκκινες, καθαρισμένες στο εσωτερικό

Για τη σάλτσα

  • 25 γρ. φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
  • 150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 30 γρ. νερό
  • 5 γρ. σκόρδο, χοντροκομμένο
  • 3 γρ. αλάτι
  • 2 γρ. πιπέρι

VIDEO DIRECTIONS

Για τις πιπεριές

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα την quinoa και τον ζωμό και φέρνουμε σε βρασμό. Χαμηλώνουμε, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά, ή μέχρι να απορροφηθεί το υγρό. Απομακρύνουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει.

Στην quinoa, προσθέτουμε τα ρεβίθια, τις σταφίδες, το ψιλοκομμένο σπανάκι, τη φέτα, το ελαιόλαδο, το κύμινο, το αλάτι και το πιπέρι.

Αν οι πιπεριές δεν μπορούν να σταθούν μόνες τους όρθιες, με προσοχή ισιώνουμε το κάτω μέρος τους, χωρίς να τρυπήσουμε το εσωτερικό της πιπεριάς. Γεμίζουμε τις πιπεριές με το μείγμα της quinoa και πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο Βάζουμε τις πιπεριές όρθιες σε ένα ταψί (20 x 20 εκ.) και προσθέτουμε λίγο νερό στο ταψί γύρω από τις πιπεριές. Τις ψήνουμε για περίπου 1 ώρα (αν πάρουν χρώμα πολύ γρήγορα, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο).

Για τη σάλτσα

Ενώ ψήνονται οι πιπεριές, ρίχνουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα σε ένα μπλέντερ και τα ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner