Για τα muffins
Σ' ένα μπολ ανακατεύουμε τα στερεά υλικά, δηλαδή το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και το αλάτι.
Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα, σε υψηλή ταχύτητα, την μπανάνα και τη ζάχαρη για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το βούτυρο και τα αυγά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Σταματάμε το μίξερ και καθαρίζουμε τα τοιχώματα και τον πάτο του κάδου με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.
Με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα, προσθέτουμε τα στερεά υλικά σιγά-σιγά, περιμένοντας δηλαδή να ομογενοποιηθεί το μείγμα, προτού προσθέσουμε την επόμενη δόση. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί τελείως το μείγμα, αλλά όχι παραπάνω. Σταματάμε το μίξερ, προσθέτουμε τoν καφέ, τις σταφίδες και τα καρύδια. Ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής. Τοποθετούμε σε προετοιμασμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180° C, για 20 περίπου λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο τα muffins, τα αφήνουμε να κρυώσουν για λίγο και τα αναποδογυρίζουμε σε μια σχάρα, μέχρι να κρυώσουν εντελώς.
Γαρνίρουμε αν θέλουμε με βουτυρόκρεμα Nespresso.
Για τη βουτυρόκρεμα Nespresso
Σ’ ένα μπολ χτυπάμε το βούτυρο, μέχρι να ασπρίσει και ν’ αφρατέψει. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές αποτέλεσμα.
Σχόλια