VIDEO DIRECTIONS
Για το τηγανητό κοτόπουλο
Ανακατεύουμε το ξινόγαλο με τη μουστάρδα και προσθέτουμε το θυμάρι με το εστραγκόν. Βάζουμε το κοτόπουλο σε ένα μπολ και ρίχνουμε το μείγμα με το ξινόγαλο. Μαρινάρουμε στο ψυγείο για 6 ώρες τουλάχιστον. Βγάζουμε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα και το αφήνουμε να στραγγίσει. Ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αλατίζουμε το κοτόπουλο και το αλευρώνουμε καλά. Στη συνέχεια το βάζουμε στο τηγάνι με το λάδι και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσει και από τις 2 πλευρές και να έχει ψηθεί στο εσωτερικό του. Το αποσύρουμε σε απορροφητικό χαρτί και αλατίζουμε.
Για την πατατοσαλάτα
Βάζουμε τις πατάτες σε μια κατσαρόλα, τις σκεπάζουμε με νερό και αλατίζουμε. Φέρνουμε το νερό σε βρασμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες. Τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε να στραγγίσουν και να κρυώσουν ώστε να μπορούμε να τις πιάσουμε. Καθαρίζουμε τις πατάτες από τη φλούδα και τις κόβουμε σε μεσαία καρέ ή φέτες. Αλατίζουμε, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.
Σχόλια