Για το χοιρινό μπρεζέ (για 1 κιλό περίπου)
Αλατίζουμε το χοιρινό.
Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα πλασοτέ κατά προτίμηση (πλατιά και κοντή) σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το χοιρινό με λίγο από το ελαιόλαδο, ώστε να πάρει πολύ καλό χρώμα από όλες τις πλευρές. Επαναλαμβάνουμε όσες φορές χρειαστεί. Πετάμε τα λίπη από την κατσαρόλα και την επαναφέρουμε στη φωτιά.
Προσθέτουμε εκ νέου ελαιόλαδο και τα κρεμμύδια, αλατίζουμε και σοτάρουμε μέχρι να πάρουν έντονο χρώμα και να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το σκόρδο και μόλις μυρίσει σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί και προσθέτουμε το ζωμό και το χοιρινό. Φέρνουμε σε βρασμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και τοποθετούμε στους 150°C στο φούρνο μέχρι να μαλακώσει το χοιρινό σε σημείο που να κόβεται με το πιρούνι (μπορούμε να αφήσουμε να μαγειρευτεί στην εστία, αλλά ο φούρνος είναι πιο ασφαλής λύση).
Επαναφέρουμε σε δυνατή φωτιά στην εστία και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να εξατμιστούν εντελώς τα υγρά και να γλασάρει το χοιρινό. Προσέχουμε όσο προχωράει η συμπύκνωση να χαμηλώνουμε τη φωτιά ώστε να μην αρπάξει. Μέχρι το τέλος της διαδικασίας, το κρέας θα έχει διαλυθεί εντελώς και αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό. Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε ώστε να μην υπάρχουν μεγάλα κομμάτια. Κρυώνουμε γρήγορα και διατηρούμε στο ψυγείο.
Για τα πιτάκια
Απλώνουμε όσες περισσότερες τορτίγιες μπορούμε σε μια επιφάνεια εργασίας τη μία δίπλα στην άλλη, με την καμπυλωτή πλευρά να κοιτάζει δεξιά.
Τοποθετούμε 20 γρ. από το χοιρινό μπρεζέ, στη μέση και λίγο προς το κάτω μέρος της κάθε τορτίγιας.
Έπειτα βάζουμε από πάνω το μίγμα της ανάμικτης σαλάτας και τις ντομάτες (μοιράζουμε τις ποσότητες ισόποσα στα πιτάκια).
Τυλίγουμε προσπαθώντας να δημιουργήσουμε ένα χωνί. Πιάνουμε το αριστερά κάτω μέρος της τορτίγιας και το φέρνουμε πάνω από τη γέμιση, ώστε ν' ακουμπήσει την άλλη πλευρά της τορτίγιας δίπλα στη γέμιση και σφίγγουμε καλά. Ρολάρουμε με τη φορά της καμπύλης δημιουργώντας ένα χωνί.
Κρατώντας το πιτάκι όρθιο, γεμίζουμε με το τυρί και τυλίγουμε όλο το πιτάκι με λαδόκολλα που έχουμε κόψει σε μέγεθος 15x10 εκ.
Διατηρούμε στο ψυγείο ή τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C μέχρι να ζεσταθεί το εσωτερικό και να πάρει χρώμα το τυρί.
Σχόλια