VIDEO DIRECTIONS
Για τα σπρινγκ ρολς
Τοποθετούμε το φύλλο σε μια επιφάνεια εργασίας με τη γωνία να βλέπει προς τα εμάς. Μοιράζουμε ισόποσα τη γέμιση και τοποθετούμε την ανάλογη ποσότητα στο κέντρο και προς τα κάτω του φύλλου σε λεπτή γραμμή παράλληλη με την επιφάνεια εργασίας, αφήνοντας απόσταση από τις άκρες του φύλλου. Ανασηκώνουμε τη γωνία που είναι κοντά μας και τη φέρνουμε πάνω από τη γέμιση ώστε να συναντήσει το φύλλο από την άλλη πλευρά. Σπρώχνουμε ελαφρά προς τα εμάς ώστε να σφίξει καλά η γέμιση μέσα στο φύλλο. Πατάμε τις άκρες διαδοχικά στο σημείο που τελειώνει η γέμιση και φέρνουμε τη δεξιά άκρη προς τα αριστερά και την αριστερή προς τα δεξιά, ώστε να δημιουργηθεί το σχήμα ενός ανοιχτού φακέλου. Αλείφουμε τις άκρες με λίγο αυγό και τυλίγουμε σφιχτά, προσέχοντας να κολλήσουν οι άκρες καλά. Τηγανίζουμε στους 160 – 170°C σε αρκετό λάδι μέχρι να ροδίσουν. Αποσύρουμε σε απορροφητικό χαρτί. Αν θέλουμε να διατηρήσουμε τα μπουρέκια πριν το τηγάνισμα τα τοποθετούμε στην κατάψυξη. Τηγανίζουμε απευθείας από την κατάψυξη.
Για τη γέμιση λαχανικών
Σε ένα μεγάλο τηγάνι με ηλιέλαιο σοτάρουμε το λάχανο, το κρεμμύδι, το καρότο και τις πιπεριές. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μανιτάρια, το φρέσκο κρεμμύδι και το τζίντζερ με το σκόρδο. Προσθέτουμε λίγη από τη σάλτσα BBQ που θα βοηθήσει να δέσει η γέμιση. Φέρνουμε σε βρασμό, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε για δύο λεπτά. Κρυώνουμε γρήγορα και διατηρούμε στη συντήρηση.
Για τη σάλτσα σόγια-bbq (για 500 γρ.)
Ζεσταίνουμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε τη ζάχαρη, μέχρι να δημιουργηθεί μια καραμέλα. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το ξίδι και ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθεί. Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού και τα υπόλοιπα υλικά και αφήνουμε να συμπυκνωθεί. Μόλις ελέγξουμε την πυκνότητά της, προσθέτουμε σόγια, tabasco, Worcestershire sauce και ανακατεύουμε. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί η σάλτσα και αποσύρουμε από τη φωτιά.
TIP: Εκτός από ξίδι λευκό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξίδι ρυζιού.
* Η ίδια σάλτσα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν ντιπ για τα μπουρέκια. Η σάλτσα που θα χρησιμοποιηθεί στη γέμιση θα πρέπει να είναι αρκετά παχύρρευστη ώστε να τη «δέσει», ενώ αυτή που θα χρησιμοποιηθεί ως ντιπ θα πρέπει να είναι περισσότερο ρευστή.
Σχόλια