Για το πιάτο
Χτυπάμε τα τυριά σε μέτρια ταχύτητα με το σύρμα μέχρι να γίνουν κρεμώδη. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, περιμένοντας να ενσωματωθεί πλήρως το πρώτο προτού προσθέσουμε το επόμενο. Όσο ανακατεύουμε, σε τακτά διαστήματα απομακρύνουμε από τα τοιχώματα όσο μείγμα έχει κολλήσει. Προσθέτουμε το γιαούρτι, την κρέμα, το τσάιβς, τον μαϊντανό, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι και αναμειγνύουμε καλά.
Στρώνουμε το μείγμα στη βάση κάθε προψημένης τάρτας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150⁰C μέχρι να σφίξει η κρέμα, για 20 λεπτά περίπου για τις ατομικές ταρτιέρες. Για να είμαστε σίγουροι, χώνουμε ένα μαχαίρι στο κέντρο του ταψιού. Αν βγει καθαρό, η τάρτα είναι έτοιμη. Σε περίπτωση που η ζύμη αρχίζει να αρπάζει, καλύπτουμε τις άκρες με αλουμινόχαρτο.
Βγάζουμε τις τάρτες από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν τουλάχιστον για 30 λεπτά πριν τις κόψουμε. Σερβίρουμε τις τάρτες ζεστές ή σε θερμοκρασία δωματίου.
Σχόλια