Σε μία κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε τα ζυμαρικά και βράζουμε 2 λεπτά λιγότερο από αυτά που αναγράφονται στις οδηγίες της συσκευασίας. Σουρώνουμε και κρατάμε λίγο από το νερό που έβρασαν.
Ζεσταίνουμε μία πλατιά κατσαρόλα σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε τις πιπεριές και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς, για 2 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε το σκόρδο, αλατίζουμε ελαφρώς και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να πάρει καστανό χρώμα και να μυρίσει, για 1-2 λεπτά ακόμα.
Δυναμώνουμε τη φωτιά στο μέγιστο, ρίχνουμε λίγο από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά, τον ζωμό από τα όστρακα και τα βρασμένα λιγκουίνι. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα ανακατεύοντας με μία τσιμπίδα, μέχρι να συμπυκνωθούν σχεδόν πλήρως τα υγρά και τα ζυμαρικά να φτάσουν στο επιθυμητό μαγείρεμα. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε τα αχνισμένα όστρακα, το βούτυρο, τον χυμό λεμονιού, τον μαϊντανό και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια δεμένη βουτυράτη σάλτσα.
Δοκιμάζουμε, διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και έξτρα χυμό λεμονιού αν χρειάζεται και σερβίρουμε.
TIPS:
*Μπορούμε να φτιάξουμε τη συνταγή με όποια όστρακα μας αρέσουν.
*Σε περίπτωση που μετά την προσθήκη του βουτύρου εξακολουθεί η σάλτσα να είναι αρκετά ρευστή μπορούμε να επαναφέρουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει επαρκώς.
Σχόλια