Για το πιάτο
Ζεσταίνουμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε τα μύδια και το κρασί, καλύπτουμε το σκεύος με καπάκι και αχνίζουμε μέχρι να ανοίξουν τα μύδια.
Αφαιρούμε τα μύδια από την κατσαρόλα, βγάζουμε το κέλυφος και τα αφήνουμε στην άκρη. Σουρώνουμε το κρασί και το κρατάμε και αυτό στην άκρη.
Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το μισό λάδι και μαγειρεύουμε το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το φινόκιο και σοτάρουμε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσει το μάραθο.
Προσθέτουμε τα φασόλια, το σπανάκι, τις ντομάτες και αρκετό από το κρασί όπου αχνίσαμε τα μύδια, για να μαράνουμε το σπανάκι. Αλατίζουμε.
Προσθέτουμε το καλαμάρι και τα μύδια και μαγειρεύουμε για μερικά λεπτά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι, τον βασιλικό, τον μαϊντανό και την παρμεζάνα.
Σχόλια