Για το πιάτο
- 640 γρ. μελιτζάνες, ψητές
- 240 γρ. πιπεριές ψητές, κομμένες σε χοντρά ζουλιέν
- 200 γρ. κολοκύθι, κομμένο σε λεπτές φέτες κατά μήκος
- 180 γρ. σάλτσα σόγια-μέλι-τζίντζερ
- 20 γρ. μάραθος, ψιλοκομμένος
- 20 γρ. εστραγκόν, σε φύλλα
- 20 γρ. μαϊντανός, σε φύλλα
- 40 γρ. κρεμμύδι φρέσκο
- 5 γρ. σουσάμι, καβουρδισμένο
- 0,5 γρ. σησαμέλαιο
Για τη σάλτσα σόγια-μέλι-τζίντζερ
- 60 γρ. σάλτσα σόγιας
- 30 γρ. χυμός λάιμ
- 5 γρ. σκόρδο
- 80 γρ. ελαιόλαδο
- 20 γρ. τζίντζερ, καθαρισμένο
- 15 γρ. μέλι
Για τις μελιτζάνες ψητές
- 1,5 κιλά μελιτζάνες φλάσκες, χωρίς φλούδα και κομμένες σε όγδοα
- 200 γρ. ελαιόλαδο
- αλάτι
Για το πιάτο
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από τα won ton και μαρινάρουμε για 5 λεπτά. Σερβίρουμε μαζί με τα wonton και πασπαλίζοντας με σουσάμι.
Για τη σάλτσα σόγια-μέλι-τζίντζερ
Σε ένα μπλέντερ τοποθετούμε όλα τα υλικά και τα πολτοποιούμε.
Για τις μελιτζάνες ψητές
Σε ένα ταψί με λαδόκολλα στρώνουμε τις μελιτζάνες και τις πασπαλίζουμε με λάδι και αλάτι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°C μέχρι να πάρουν ένα έντονο χρυσαφένιο χρώμα και να μαλακώσουν.
TIP: Μια εναλλακτική σερβιρίσματος είναι και τα WON TON.
Σχόλια