Για τη σούπα
Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο τα κρεμμύδια, τα αλατίζουμε και τα «ιδρώνουμε» μέχρι να μαλακώσουν καλά.
Προσθέτουμε τις αγγινάρες και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσουν και αυτές.
Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί για 1-2 λεπτά.
Προσθέτουμε το θυμάρι και ανακατεύουμε για ένα λεπτό περίπου.
Προσθέτουμε τον ζωμό, φέρνουμε σε βρασμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά, αλατίζουμε τη σούπα και τη σιγοβράζουμε, μέχρι να μαλακώσουν καλά τα υλικά. Δοκιμάζουμε τη γεύση, προσθέτοντας αλάτι, αν χρειαστεί.
Αλέθουμε πολύ καλά τη σούπα στο μπλέντερ. Αλατίζουμε κι άλλο, αν χρειάζεται και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού.
Σερβίρουμε με τα κρουτόν και τα αυγά ποσέ.
Αν δεν τη σερβίρουμε αμέσως, την κρυώνουμε γρήγορα και τη διατηρούμε στη συντήρηση του ψυγείου.
Σχόλια