VIDEO DIRECTIONS
Για τη σούπα
Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το βούτυρο, το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το πράσο. Αλατίζουμε και ιδρώνουμε, μέχρι να μαλακώσουν καλά. Μετά από λίγα λεπτά, ρίχνουμε και το μπέικον. Ρίχνουμε τις πατάτες, το γλυκό καλαμπόκι, το θυμάρι και τον ζωμό και φέρνουμε σε βρασμό. Στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά, αλατίζουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν καλά οι πατάτες. Προσθέτουμε την κρέμα και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά ακόμη. Αφαιρούμε τα κλωνάρια θυμαριού. Με τη βοήθεια ενός μπλέντερ, αλέθουμε πολύ καλά τη σούπα. Αλατίζουμε και προσθέτουμε αν θέλουμε λίγη ζάχαρη και λίγο χυμό λεμονιού. Σερβίρουμε, γαρνίροντας με λίγο γλυκό καλαμπόκι, ελαιόλαδο και φρέσκο θυμάρι.
Tip: Η σούπα μπορεί να φαγωθεί και κρύα. Αν θέλουμε, μπορούμε να παραλείψουμε την κρέμα γάλακτος.
Σχόλια