VIDEO DIRECTIONS
Για το πιάτο
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε καλά αλατισμένο και κοχλάζον νερό και τα σουρώνουμε.
Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το μπέικον μέχρι να μαλακώσει.
Στη συνέχεια σοτάρουμε το λευκό μέρος από το κρεμμύδι, ανακατεύοντας για λίγα λεπτά, και προσθέτουμε το σκόρδο. Όταν αυτό μυρίσει, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, αλατίζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 5 λεπτά.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά δυνατά και ρίχνουμε σιγά σιγά και προσεκτικά λίγη από τη ζεστή κρέμα στα αυγά, ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα, ώστε να μην ψηθεί το αυγό. Επαναφέρουμε στην κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Προσθέτουμε τα λαχανικά και μαγειρεύουμε για ένα λεπτό ακόμη.
Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Προσθέτουμε την παρμεζάνα, το πράσινο μέρος από το κρεμμύδι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Δοκιμάζουμε και αλατίζουμε, αν χρειάζεται.
* Αν θέλουμε να αραιώσουμε τη σάλτσα, χρησιμοποιούμε λίγο νερό από τον ζωμό των ζυμαρικών.
Σχόλια