Λαβράκι στη λαδόκολλα με λαχανικά

Λαβράκι στη λαδόκολλα με λαχανικά

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ
FiveStar: 
Average: 4.4 (39 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το λαβράκι

  • 800 γρ. λαβράκι φιλέτο
  • 150 γρ. πατάτες, κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 200 γρ. φινόκιο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 350 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 20 γρ. χυμός λεμονιού
  • 8 γρ. ξύσμα λεμονιού
  • 140 γρ. κρεμμύδια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 8 γρ. μαϊντανός, φύλλο
  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • 80 γρ. βούτυρο
  • 25 γρ. κρασί λευκό
  • αλάτι
  • 8 γρ. τσάιβς, κομμένο σε στικς
  • λίγο αλεύρι και νερό, ως κόλλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το λαβράκι

Κόβουμε 4 κομμάτια χαρτιού ψησίματος σε μέγεθος 30x40 εκ.

Αναμειγνύουμε το φινόκιο, τα ντοματίνια, τον χυμό και το ξύσμα από το λεμόνι, το φρέσκο κρεμμύδι, τον μαϊντανό και το ελαιόλαδο και τα αλατίζουμε.

Τοποθετούμε ένα χαρτί ψησίματος στην επιφάνεια εργασίας με τη μεγαλύτερη πλευρά προς το μέρος μας.

Βάζουμε στο κέντρο και δεξιά του χαρτιού το 1/4 από τις πατάτες και από πάνω το 1/4 από το μείγμα λαχανικών.

Αλατίζουμε το λαβράκι και από τις δύο πλευρές, τοποθετούμε το 1/4 (δηλαδή, 1-2 φιλέτα, αναλόγως) πάνω στα λαχανικά και πάνω του ακουμπάμε ένα κομμάτι βούτυρο. Το καταβρέχουμε με το 1/4 του κρασιού.

Αναμειγνύουμε το αλεύρι με λίγο νερό, μέχρι να γίνει ένας αραιός χυλός. Αλείφουμε τις άκρες του χαρτιού με τον χυλό και φέρνουμε την αριστερή πλευρά του χαρτιού πάνω από το λαβράκι, ώστε να συναντήσει τη δεξιά πλευρά καλύπτοντας το ψάρι. Σφραγίζουμε τις άλλες δύο πλευρές καλά και τις γυρνάμε προς τα μέσα.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία [βήματα 3 έως 6] και με τους άλλους φακέλους.

Βάζουμε τους φακέλους σε ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180° C. Όταν φουσκώσει το χαρτί ψησίματος σαν μπαλόνι, μάλλον είναι έτοιμο. Ανοίγουμε έναν φάκελο προσεκτικά, ελέγχουμε, και, αν το ψάρι είναι έτοιμο, ανοίγουμε και τους υπόλοιπους και σερβίρουμε. Αν δεν είναι έτοιμο, το ξαναβάζουμε για λίγη ώρα στον φούρνο μαζί με τους υπόλοιπους φακέλους.

Για το λαβράκι

  • 800 γρ. λαβράκι φιλέτο
  • 150 γρ. πατάτες, κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 200 γρ. φινόκιο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 350 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 20 γρ. χυμός λεμονιού
  • 8 γρ. ξύσμα λεμονιού
  • 140 γρ. κρεμμύδια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 8 γρ. μαϊντανός, φύλλο
  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • 80 γρ. βούτυρο
  • 25 γρ. κρασί λευκό
  • αλάτι
  • 8 γρ. τσάιβς, κομμένο σε στικς
  • λίγο αλεύρι και νερό, ως κόλλα

Για το λαβράκι

Κόβουμε 4 κομμάτια χαρτιού ψησίματος σε μέγεθος 30x40 εκ.

Αναμειγνύουμε το φινόκιο, τα ντοματίνια, τον χυμό και το ξύσμα από το λεμόνι, το φρέσκο κρεμμύδι, τον μαϊντανό και το ελαιόλαδο και τα αλατίζουμε.

Τοποθετούμε ένα χαρτί ψησίματος στην επιφάνεια εργασίας με τη μεγαλύτερη πλευρά προς το μέρος μας.

Βάζουμε στο κέντρο και δεξιά του χαρτιού το 1/4 από τις πατάτες και από πάνω το 1/4 από το μείγμα λαχανικών.

Αλατίζουμε το λαβράκι και από τις δύο πλευρές, τοποθετούμε το 1/4 (δηλαδή, 1-2 φιλέτα, αναλόγως) πάνω στα λαχανικά και πάνω του ακουμπάμε ένα κομμάτι βούτυρο. Το καταβρέχουμε με το 1/4 του κρασιού.

Αναμειγνύουμε το αλεύρι με λίγο νερό, μέχρι να γίνει ένας αραιός χυλός. Αλείφουμε τις άκρες του χαρτιού με τον χυλό και φέρνουμε την αριστερή πλευρά του χαρτιού πάνω από το λαβράκι, ώστε να συναντήσει τη δεξιά πλευρά καλύπτοντας το ψάρι. Σφραγίζουμε τις άλλες δύο πλευρές καλά και τις γυρνάμε προς τα μέσα.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία [βήματα 3 έως 6] και με τους άλλους φακέλους.

Βάζουμε τους φακέλους σε ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180° C. Όταν φουσκώσει το χαρτί ψησίματος σαν μπαλόνι, μάλλον είναι έτοιμο. Ανοίγουμε έναν φάκελο προσεκτικά, ελέγχουμε, και, αν το ψάρι είναι έτοιμο, ανοίγουμε και τους υπόλοιπους και σερβίρουμε. Αν δεν είναι έτοιμο, το ξαναβάζουμε για λίγη ώρα στον φούρνο μαζί με τους υπόλοιπους φακέλους.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner