Λουκουμάδες με κατσικίσιο τυρί, ζάχαρη και κανέλα Λουκουμάδες με κατσικίσιο τυρί, ζάχαρη και κανέλα

Λουκουμάδες με κατσικίσιο τυρί, ζάχαρη και κανέλα

ΓΙΑ 20 TMX. ΤΩΝ 30 ΓΡ. 15 minutes
FiveStar: 
Average: 4.5 (41 votes)

INGREDIENTS

Για τους λουκουμάδες

  • 185 γρ. κατσικίσιο τυρί
  • 60 γρ. ασπράδι αυγού
  • 180 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 80 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 110 γρ. ζάχαρη
  • 8 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 5 γρ. αλάτι
  • ηλιέλαιο
  • ζάχαρη και κανέλα για το πασπάλισμα

DIRECTIONS

Για τους λουκουμάδες

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα «στερεά» υλικά, δηλαδή το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το σιμιγδάλι και το αλάτι. Τοποθετούμε το κατσικίσιο τυρί με τη ζάχαρη στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε με το φτερό μέχρι να αφρατέψει το μείγμα ελαφρώς. Προσθέτουμε το ασπράδι σιγά σιγά μέχρι να ομογενοποιηθεί. Με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα, προσθέτουμε τα «στερεά» υλικά σιγά σιγά, περιμένοντας δηλαδή να ομογενοποιηθεί το μείγμα προτού προσθέσουμε την επόμενη δόση. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί τελείως το μείγμα και πλάθουμε μπαλάκια των 30 γρ. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε τόσο ηλιέλαιο, ώστε μόλις προσθέσουμε τους λουκουμάδες το λάδι να τους καλύπτει. Τηγανίζουμε τους λουκουμάδες μέχρι να πάρουν ωραίο και έντονο χρώμα και να κάνουν κρούστα. Αποσύρουμε και στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί. Πασπαλίζουμε τους λουκουμάδες με ζάχαρη κρυσταλλική και σκόνη κανέλα.

Για τους λουκουμάδες

  • 185 γρ. κατσικίσιο τυρί
  • 60 γρ. ασπράδι αυγού
  • 180 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 80 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 110 γρ. ζάχαρη
  • 8 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 5 γρ. αλάτι
  • ηλιέλαιο
  • ζάχαρη και κανέλα για το πασπάλισμα

Για τους λουκουμάδες

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα «στερεά» υλικά, δηλαδή το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το σιμιγδάλι και το αλάτι. Τοποθετούμε το κατσικίσιο τυρί με τη ζάχαρη στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε με το φτερό μέχρι να αφρατέψει το μείγμα ελαφρώς. Προσθέτουμε το ασπράδι σιγά σιγά μέχρι να ομογενοποιηθεί. Με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα, προσθέτουμε τα «στερεά» υλικά σιγά σιγά, περιμένοντας δηλαδή να ομογενοποιηθεί το μείγμα προτού προσθέσουμε την επόμενη δόση. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί τελείως το μείγμα και πλάθουμε μπαλάκια των 30 γρ. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε τόσο ηλιέλαιο, ώστε μόλις προσθέσουμε τους λουκουμάδες το λάδι να τους καλύπτει. Τηγανίζουμε τους λουκουμάδες μέχρι να πάρουν ωραίο και έντονο χρώμα και να κάνουν κρούστα. Αποσύρουμε και στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί. Πασπαλίζουμε τους λουκουμάδες με ζάχαρη κρυσταλλική και σκόνη κανέλα.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner