Mους γιαούρτι με αποξηραμένα φρούτα Mους γιαούρτι με αποξηραμένα φρούτα

Mους γιαούρτι με αποξηραμένα φρούτα

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 30 minutes
FiveStar: 
Average: 4.4 (20 votes)

INGREDIENTS

Για τη μους γιαούρτι και το σερβίρισμα

  • 500 γρ. γιαούρτι
  • 55 γρ. μέλι
  • 90 γρ. κρόκους αυγών
  • 55 γρ. νερό
  • 25 γρ. ζάχαρη
  • 225 γρ. σαντιγί
  • 11 γρ. φύλλα ζελατίνης

Για τα αποξηραμένα φρούτα

  • 20 γρ. σταφίδα μαύρη
  • 30 γρ. βερίκοκα αποξηραμένα, κομμένα σε μικρά καρέ
  • 20 γρ. σύκα αποξηραμένα, κομμένα σε μικρά καρέ
  • 40 γρ. νερό
  • 60 γρ. ζάχαρη
  • 20 γρ. αμύγδαλο καβουρδισμένο, χοντροκομμένο
  • 5 γρ. ξύσμα λεμόνι
  • 2 γρ. δενδρολίβανο, ψιλοκομμένο

DIRECTIONS

Για τη μους γιαούρτι και το σερβίρισμα

Σε ένα μπολ ομογενοποιούμε το γιαούρτι με το μέλι και συντηρούμε στο ψυγείο.

Μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε νερό μέχρι να μαλακώσει και να γίνει εύκαμπτη.

Σε ένα μεταλλικό μπολ, ανακατεύουμε τους κρόκους συνεχώς με σύρμα πάνω σε μπεν μαρί, μέχρι να φτάσουν τους 73°C.

Παράλληλα, σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το νερό και τη ζάχαρη και φέρνουμε σε βρασμό μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Στύβουμε τη ζελατίνη καλά και την προσθέτουμε στο σιρόπι ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να λιώσει.

Εν συνεχεία ρίχνουμε το μείγμα του σιροπιού σιγά σιγά μέσα στους κρόκους ανακατεύοντας συνεχώς.

Περνάμε το μείγμα από σινουά και το αφήνουμε να πέσει στους 35°C περίπου.

Ομογενοποιούμε το μείγμα του γιαουρτιού με το μείγμα των κρόκων ανακατεύοντας, με μια μαρίζ, κυκλικά από μέσα προς τα έξω.

Τέλος, προσθέτουμε και τη σαντιγί και συνεχίζουμε το ανακάτεμα κατά τον ίδιο τρόπο.

Σερβίρουμε σε ποτήρια και συνοδεύουμε με τη σάλτσα των αποξηραμένων φρούτων.

Για τα αποξηραμένα φρούτα

Τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός από τη ζάχαρη και το νερό σε ένα μπολ.

Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το νερό και τη ζάχαρη και φέρνουμε σε βρασμό μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το σιρόπι στο μπολ με τα αποξηραμένα φρούτα. Αφήνουμε περίπου 3 ώρες τη σάλτσα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και να μαριναριστούν τα φρούτα.

Για τη μους γιαούρτι και το σερβίρισμα

  • 500 γρ. γιαούρτι
  • 55 γρ. μέλι
  • 90 γρ. κρόκους αυγών
  • 55 γρ. νερό
  • 25 γρ. ζάχαρη
  • 225 γρ. σαντιγί
  • 11 γρ. φύλλα ζελατίνης

Για τα αποξηραμένα φρούτα

  • 20 γρ. σταφίδα μαύρη
  • 30 γρ. βερίκοκα αποξηραμένα, κομμένα σε μικρά καρέ
  • 20 γρ. σύκα αποξηραμένα, κομμένα σε μικρά καρέ
  • 40 γρ. νερό
  • 60 γρ. ζάχαρη
  • 20 γρ. αμύγδαλο καβουρδισμένο, χοντροκομμένο
  • 5 γρ. ξύσμα λεμόνι
  • 2 γρ. δενδρολίβανο, ψιλοκομμένο

Για τη μους γιαούρτι και το σερβίρισμα

Σε ένα μπολ ομογενοποιούμε το γιαούρτι με το μέλι και συντηρούμε στο ψυγείο.

Μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε νερό μέχρι να μαλακώσει και να γίνει εύκαμπτη.

Σε ένα μεταλλικό μπολ, ανακατεύουμε τους κρόκους συνεχώς με σύρμα πάνω σε μπεν μαρί, μέχρι να φτάσουν τους 73°C.

Παράλληλα, σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το νερό και τη ζάχαρη και φέρνουμε σε βρασμό μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Στύβουμε τη ζελατίνη καλά και την προσθέτουμε στο σιρόπι ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να λιώσει.

Εν συνεχεία ρίχνουμε το μείγμα του σιροπιού σιγά σιγά μέσα στους κρόκους ανακατεύοντας συνεχώς.

Περνάμε το μείγμα από σινουά και το αφήνουμε να πέσει στους 35°C περίπου.

Ομογενοποιούμε το μείγμα του γιαουρτιού με το μείγμα των κρόκων ανακατεύοντας, με μια μαρίζ, κυκλικά από μέσα προς τα έξω.

Τέλος, προσθέτουμε και τη σαντιγί και συνεχίζουμε το ανακάτεμα κατά τον ίδιο τρόπο.

Σερβίρουμε σε ποτήρια και συνοδεύουμε με τη σάλτσα των αποξηραμένων φρούτων.

Για τα αποξηραμένα φρούτα

Τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός από τη ζάχαρη και το νερό σε ένα μπολ.

Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το νερό και τη ζάχαρη και φέρνουμε σε βρασμό μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το σιρόπι στο μπολ με τα αποξηραμένα φρούτα. Αφήνουμε περίπου 3 ώρες τη σάλτσα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και να μαριναριστούν τα φρούτα.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner