Μους καφέ με λικέρ καφέ

Μους καφέ με λικέρ καφέ

ΓΙΑ 800 ΓΡ. 30 minutes
FiveStar: 
Average: 4.5 (25 votes)

INGREDIENTS

Για τη μους καφέ

  • 270 γρ. κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε σαντιγί
  • 20 γρ. φύλλα ζελατίνης, μαλακωμένα σε κρύο νερό
  • 30 γρ. λικέρ καφέ
  • 30 γρ. δυνατό εσπρέσο, ζεστό
  • 200 γρ. κρόκους αυγών
  • 175 γρ. ζάχαρη
  • 70 γρ. ασπράδια αυγών

DIRECTIONS

Για τη μους καφέ

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα τους κρόκους με 75 γρ. ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Τοποθετούμε τον κάδο πάνω από κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει και χτυπάμε διαρκώς μέχρι να πήξει το μείγμα, να γίνει αφρώδες και να φτάσει τους 70⁰C.

Επαναφέρουμε το μείγμα στο μίξερ και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα με το σύρμα μέχρι να κρυώσει.

Λιώνουμε τη ζελατίνη σε μπεν μαρί και προσθέτουμε τον εσπρέσο και το λικέρ καφέ. Ενσωματώνουμε στους κρόκους.

Στο μεταξύ, χτυπάμε σε ιταλική μαρέγκα τα ασπράδια και την υπόλοιπη ζάχαρη.

Προσθέτουμε τη μαρέγκα στο μείγμα των κρόκων και αναμειγνύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Συνεχίζουμε με τη σαντιγί και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα.

Μοιράζουμε τη μους σε μπολ σερβιρίσματος της αρεσκείας μας και τοποθετούμε στο ψυγείο για να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί.

Για τη μους καφέ

  • 270 γρ. κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε σαντιγί
  • 20 γρ. φύλλα ζελατίνης, μαλακωμένα σε κρύο νερό
  • 30 γρ. λικέρ καφέ
  • 30 γρ. δυνατό εσπρέσο, ζεστό
  • 200 γρ. κρόκους αυγών
  • 175 γρ. ζάχαρη
  • 70 γρ. ασπράδια αυγών

Για τη μους καφέ

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα τους κρόκους με 75 γρ. ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Τοποθετούμε τον κάδο πάνω από κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει και χτυπάμε διαρκώς μέχρι να πήξει το μείγμα, να γίνει αφρώδες και να φτάσει τους 70⁰C.

Επαναφέρουμε το μείγμα στο μίξερ και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα με το σύρμα μέχρι να κρυώσει.

Λιώνουμε τη ζελατίνη σε μπεν μαρί και προσθέτουμε τον εσπρέσο και το λικέρ καφέ. Ενσωματώνουμε στους κρόκους.

Στο μεταξύ, χτυπάμε σε ιταλική μαρέγκα τα ασπράδια και την υπόλοιπη ζάχαρη.

Προσθέτουμε τη μαρέγκα στο μείγμα των κρόκων και αναμειγνύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Συνεχίζουμε με τη σαντιγί και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα.

Μοιράζουμε τη μους σε μπολ σερβιρίσματος της αρεσκείας μας και τοποθετούμε στο ψυγείο για να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner