Μους με κολοκύθα και τυρί κρέμα Μους με κολοκύθα και τυρί κρέμα

Μους με κολοκύθα και τυρί κρέμα

ΓΙΑ 800 ΓΡ. 45 minutes
FiveStar: 
Average: 4.7 (13 votes)

INGREDIENTS

Για τη μους

  • 6 γρ. φύλλα ζελατίνης, μαλακωμένα σε κρύο νερό
  • 400 γρ. κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε σαντιγί
  • 180 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 90 γρ. μαύρη ζάχαρη
  • 1 γρ. κανέλα, τριμμένη
  • 1 γρ. τζίντζερ, τριμμένο
  • 1 γρ. αλάτι
  • 5 γρ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 150 γρ. πουρέ κολοκύθας

Για τον πουρέ κολοκύθας

  • 600 γρ. κολοκύθα, ένα μεγάλο ενιαίο κομμάτι
  • αλάτι
  • ζάχαρη

DIRECTIONS

Για τη μους

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη, τα μπαχαρικά, το αλάτι και τη βανίλια και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα με το φτερό μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.

Προσθέτουμε τον πουρέ κολοκύθας και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Λιώνουμε τη ζελατίνη σε μπεν μαρί και ενσωματώνουμε στο μείγμα του τυριού.

Προσθέτουμε τη σαντιγί και αναμειγνύουμε.

Μοιράζουμε τη μους σε σκεύη σερβιρίσματος της αρεσκείας μας και τοποθετούμε στο ψυγείο για να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί.

Για τον πουρέ κολοκύθας

Πασπαλίζουμε το κομμάτι της κολοκύθας με αλάτι και ζάχαρη.

Τοποθετούμε σε ένα ταψί με τη σάρκα προς τα κάτω και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C μέχρι να μαλακώσει εντελώς.

Με κουτάλι αφαιρούμε τη σάρκα από τη φλούδα και την πιέζουμε για να στραγγίσουμε όσο περισσότερο νερό μπορούμε.

Αλέθουμε στο μπλέντερ μέχρι να γίνει ομοιόμορφη κρέμα.

Για τη μους

  • 6 γρ. φύλλα ζελατίνης, μαλακωμένα σε κρύο νερό
  • 400 γρ. κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε σαντιγί
  • 180 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 90 γρ. μαύρη ζάχαρη
  • 1 γρ. κανέλα, τριμμένη
  • 1 γρ. τζίντζερ, τριμμένο
  • 1 γρ. αλάτι
  • 5 γρ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 150 γρ. πουρέ κολοκύθας

Για τον πουρέ κολοκύθας

  • 600 γρ. κολοκύθα, ένα μεγάλο ενιαίο κομμάτι
  • αλάτι
  • ζάχαρη

Για τη μους

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη, τα μπαχαρικά, το αλάτι και τη βανίλια και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα με το φτερό μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.

Προσθέτουμε τον πουρέ κολοκύθας και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Λιώνουμε τη ζελατίνη σε μπεν μαρί και ενσωματώνουμε στο μείγμα του τυριού.

Προσθέτουμε τη σαντιγί και αναμειγνύουμε.

Μοιράζουμε τη μους σε σκεύη σερβιρίσματος της αρεσκείας μας και τοποθετούμε στο ψυγείο για να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί.

Για τον πουρέ κολοκύθας

Πασπαλίζουμε το κομμάτι της κολοκύθας με αλάτι και ζάχαρη.

Τοποθετούμε σε ένα ταψί με τη σάρκα προς τα κάτω και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C μέχρι να μαλακώσει εντελώς.

Με κουτάλι αφαιρούμε τη σάρκα από τη φλούδα και την πιέζουμε για να στραγγίσουμε όσο περισσότερο νερό μπορούμε.

Αλέθουμε στο μπλέντερ μέχρι να γίνει ομοιόμορφη κρέμα.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner