Μους σοκολάτα Μους σοκολάτα

Μους σοκολάτα

ΓΙΑ 800 ΓΡ. 30 minutes
FiveStar: 
Average: 4.2 (33 votes)

INGREDIENTS

Για τη μους

  • 450 γρ. κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε σαντιγί
  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 70%, κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 8 γρ. φύλλα ζελατίνης, μαλακωμένα σε κρύο νερό
  • 80 γρ. αυγά
  • 40 γρ. κρόκους αυγών
  • 40 γρ. ζάχαρη

DIRECTIONS

Για τη μους

Τοποθετούμε σε μπεν μαρί τα αυγά, τους κρόκους και τη ζάχαρη και χτυπάμε διαρκώς μέχρι να φτάσει το μείγμα τους 70 C.

Μεταφέρουμε στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε σε υψηλή ταχύτητα με το σύρμα μέχρι να γίνει αφρώδες το μείγμα και να πάρει ξανθό χρώμα.

Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί, προσθέτουμε τη μαλακωμένη ζελατίνη και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί.

Αφήνουμε τη σοκολάτα να κρυώσει ελαφρώς και προσθέτουμε στο μείγμα των αυγών.

Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να πέσει η θερμοκρασία κάτω από τους 30 C.

Προσθέτουμε τη σαντιγί και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Μοιράζουμε τη μους σε σκεύη σερβιρίσματος της αρεσκείας μας και τοποθετούμε στο ψυγείο για να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί.

Για τη μους

  • 450 γρ. κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε σαντιγί
  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 70%, κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 8 γρ. φύλλα ζελατίνης, μαλακωμένα σε κρύο νερό
  • 80 γρ. αυγά
  • 40 γρ. κρόκους αυγών
  • 40 γρ. ζάχαρη

Για τη μους

Τοποθετούμε σε μπεν μαρί τα αυγά, τους κρόκους και τη ζάχαρη και χτυπάμε διαρκώς μέχρι να φτάσει το μείγμα τους 70 C.

Μεταφέρουμε στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε σε υψηλή ταχύτητα με το σύρμα μέχρι να γίνει αφρώδες το μείγμα και να πάρει ξανθό χρώμα.

Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί, προσθέτουμε τη μαλακωμένη ζελατίνη και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί.

Αφήνουμε τη σοκολάτα να κρυώσει ελαφρώς και προσθέτουμε στο μείγμα των αυγών.

Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να πέσει η θερμοκρασία κάτω από τους 30 C.

Προσθέτουμε τη σαντιγί και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Μοιράζουμε τη μους σε σκεύη σερβιρίσματος της αρεσκείας μας και τοποθετούμε στο ψυγείο για να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner