Λαζάνια με μοσχαρίσιο κιμά, λαχανικά και προσούτο

Λαζάνια με μοσχαρίσιο κιμά, λαχανικά και προσούτο

ΓΙΑ 1 ΤΑΨΙ 24X30 ΕΚ. 90 minutes
FiveStar: 
Average: 4.9 (51 votes)

INGREDIENTS

Για το πιάτο

  • 300 γρ. λαζάνια
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
  • 450 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 300 γρ. καρότο, σε μικρά καρέ
  • 170 γρ. προσούτο, σε μικρά καρέ
  • 200 γρ. πιπεριές κόκκινες, σε μεσαίο καρέ
  • 40 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 400 γρ. ντομάτα ολόκληρη από κονσέρβα
  • 600 γρ. ζωμό κοτόπουλο
  • 200 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 10 γρ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • 400 γρ. γραβιέρα, χοντροτριμμένη
  • 100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 600 γρ. μπεσαμέλ
  • 200 γρ. σάλτσα ντομάτα
  • αλάτι
  • ζάχαρη

DIRECTIONS

Για το πιάτο

Βράζουμε τα φύλλα από τα λαζάνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, λιγοστεύοντας το χρόνο βρασίματος κατά 2-3 λεπτά.

Κρυώνουμε σε παγωμένο νερό, στραγγίζουμε και στεγνώνουμε.

Λαδώνουμε ελαφρώς με λίγο ελαιόλαδο.

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τον κιμά, αλατίζουμε και σοτάρουμε ανακατεύοντας συχνά μέχρι να πάρει καλό χρώμα.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο, τις πιπεριές και το προσούτο.

Αλατίζουμε και ιδρώνουμε μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά. Βάζουμε το σκόρδο και, μόλις μυρίσει, προσθέτουμε την ντομάτα και το ζωμό.

Φέρνουμε σε βρασμό, χαμηλώνουμε, αλατίζουμε πάλι και προσθέτουμε ζάχαρη αν χρειάζεται.

Σιγομαγειρεύουμε ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να χάσει τα υγρά του ο κιμάς, για 1 ώρα περίπου.

Προσθέτουμε το θυμάρι και την ντομάτα κονκασέ και βγάζουμε από τη φωτιά, αφήνοντάς το λίγο να κρυώσει.

Προσθέτουμε τη γραβιέρα και ανακατεύουμε καλά.

Σε ένα ταψί 24x30 εκ. απλώνουμε τη σάλτσα ντομάτα, που έχουμε ετοιμάσει, και από πάνω μια στρώση λαζάνια.

Συνεχίζουμε με τη μισή γέμιση και επαναλαμβάνουμε ώστε να έχουμε 3 στρώσεις λαζάνια και 2 γέμιση στο σύνολο.

Περιχύνουμε με την μπεσαμέλ και πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C μέχρι να ροδίσει η μπεσαμέλ, για 15 λεπτά περίπου.

Για το πιάτο

  • 300 γρ. λαζάνια
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
  • 450 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 300 γρ. καρότο, σε μικρά καρέ
  • 170 γρ. προσούτο, σε μικρά καρέ
  • 200 γρ. πιπεριές κόκκινες, σε μεσαίο καρέ
  • 40 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 400 γρ. ντομάτα ολόκληρη από κονσέρβα
  • 600 γρ. ζωμό κοτόπουλο
  • 200 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 10 γρ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • 400 γρ. γραβιέρα, χοντροτριμμένη
  • 100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 600 γρ. μπεσαμέλ
  • 200 γρ. σάλτσα ντομάτα
  • αλάτι
  • ζάχαρη

Για το πιάτο

Βράζουμε τα φύλλα από τα λαζάνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, λιγοστεύοντας το χρόνο βρασίματος κατά 2-3 λεπτά.

Κρυώνουμε σε παγωμένο νερό, στραγγίζουμε και στεγνώνουμε.

Λαδώνουμε ελαφρώς με λίγο ελαιόλαδο.

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τον κιμά, αλατίζουμε και σοτάρουμε ανακατεύοντας συχνά μέχρι να πάρει καλό χρώμα.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο, τις πιπεριές και το προσούτο.

Αλατίζουμε και ιδρώνουμε μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά. Βάζουμε το σκόρδο και, μόλις μυρίσει, προσθέτουμε την ντομάτα και το ζωμό.

Φέρνουμε σε βρασμό, χαμηλώνουμε, αλατίζουμε πάλι και προσθέτουμε ζάχαρη αν χρειάζεται.

Σιγομαγειρεύουμε ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να χάσει τα υγρά του ο κιμάς, για 1 ώρα περίπου.

Προσθέτουμε το θυμάρι και την ντομάτα κονκασέ και βγάζουμε από τη φωτιά, αφήνοντάς το λίγο να κρυώσει.

Προσθέτουμε τη γραβιέρα και ανακατεύουμε καλά.

Σε ένα ταψί 24x30 εκ. απλώνουμε τη σάλτσα ντομάτα, που έχουμε ετοιμάσει, και από πάνω μια στρώση λαζάνια.

Συνεχίζουμε με τη μισή γέμιση και επαναλαμβάνουμε ώστε να έχουμε 3 στρώσεις λαζάνια και 2 γέμιση στο σύνολο.

Περιχύνουμε με την μπεσαμέλ και πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C μέχρι να ροδίσει η μπεσαμέλ, για 15 λεπτά περίπου.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner