Ρύζι με γαρίδες, ελιές Καλαμών & κόκκινα φασόλια Ρύζι με γαρίδες, ελιές Καλαμών & κόκκινα φασόλια

Ρύζι με γαρίδες, ελιές Καλαμών & κόκκινα φασόλια

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 30 minutes
FiveStar: 
Average: 4.5 (25 votes)

INGREDIENTS

Για το πιάτο

  • 80 γρ. ελαιόλαδο
  • 80 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 80 γρ. πιπεριές πράσινες, κομμένες σε μικρά καρέ
  • 80 γρ. πιπεριές κόκκινες, κομμένες σε μικρά καρέ
  • 80 γρ. σέλερι, κομμένο σε μικρά καρέ
  • 20 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 800 γρ. ρύζι, μαγειρεμένο
  • 120 γρ.  φασόλια κόκκινα 
  • 350 γρ. ντομάτα, σε μικρά καρέ
  • 500 γρ. γαρίδες, καθαρισμένες, χωρίς κεφάλι
  • 45 γρ. ελιές Καλαμών, κομμένες σε ροδέλα
  • 20 γρ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • 40 γρ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 lime ξύσμα και χυμό (προαιρετικά)
  • αλάτι

DIRECTIONS

VIDEO DIRECTIONS

Για το πιάτο

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές, το σέλερι μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τις γαρίδες και το σκόρδο και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε το βρασμένο ρύζι και λίγο νερό εάν είναι απαραίτητο. Ανακατεύουμε έτσι ώστε να μοιραστούν όλα τα υλικά ομοιόμορφα και να ζεσταθεί το ρύζι. Προσθέτουμε τα κόκκινα φασόλια, την ντομάτα καρέ και ανακατεύουμε. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το θυμάρι, τον μαϊντανό και τις ελιές Καλαμών. Προσθέτουμε λίγο χυμό ή ξύσμα lime.                                             

 

Tips: Κρατείστε τα κελύφη και τα κεφάλια από τις καθαρισμένες γαρίδες και ετοιμάστε έναν ζωμό θαλασσινών που διατηρείται στο ψυγείο.

Για το πιάτο

  • 80 γρ. ελαιόλαδο
  • 80 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 80 γρ. πιπεριές πράσινες, κομμένες σε μικρά καρέ
  • 80 γρ. πιπεριές κόκκινες, κομμένες σε μικρά καρέ
  • 80 γρ. σέλερι, κομμένο σε μικρά καρέ
  • 20 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 800 γρ. ρύζι, μαγειρεμένο
  • 120 γρ.  φασόλια κόκκινα 
  • 350 γρ. ντομάτα, σε μικρά καρέ
  • 500 γρ. γαρίδες, καθαρισμένες, χωρίς κεφάλι
  • 45 γρ. ελιές Καλαμών, κομμένες σε ροδέλα
  • 20 γρ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • 40 γρ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 lime ξύσμα και χυμό (προαιρετικά)
  • αλάτι

VIDEO DIRECTIONS

Για το πιάτο

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές, το σέλερι μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τις γαρίδες και το σκόρδο και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε το βρασμένο ρύζι και λίγο νερό εάν είναι απαραίτητο. Ανακατεύουμε έτσι ώστε να μοιραστούν όλα τα υλικά ομοιόμορφα και να ζεσταθεί το ρύζι. Προσθέτουμε τα κόκκινα φασόλια, την ντομάτα καρέ και ανακατεύουμε. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το θυμάρι, τον μαϊντανό και τις ελιές Καλαμών. Προσθέτουμε λίγο χυμό ή ξύσμα lime.                                             

 

Tips: Κρατείστε τα κελύφη και τα κεφάλια από τις καθαρισμένες γαρίδες και ετοιμάστε έναν ζωμό θαλασσινών που διατηρείται στο ψυγείο.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner