Μπιφτέκια γαλοπούλας Μπιφτέκια γαλοπούλας

Μπιφτέκια γαλοπούλας

FiveStar: 
Average: 4.5 (127 votes)

INGREDIENTS

Για τα μπιφτέκια

  • 650 γρ. κιμά από γαλοπούλα στήθος
  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. καρότο, ψιλοκομμένο
  • 40 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 15 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 20 γρ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο
  • 125 γρ. ψωμί για τοστ, αλεσμένο
  • 60 γρ.  αυγό
  • 5 γρ. δυόσμο φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 3 γρ. ρίγανη φρέσκια, ψιλοκομμένη
  • 1 γρ. κόλιανδρο ξερό, φρεσκοτριμμένο
  • 1 γρ. μαραθόσπορο ξερό, φρεσκοτριμμένο
  • λεμόνι για το σερβίρισμα
  • 5 γρ. αλάτι

Για τη σαλάτα λάχανο

  • 50 γρ. πιπεριές κόκκινες, κομμένες ζουλιέν
  • 50 γρ. πιπεριές κίτρινες, κομμένες ζουλιέν
  • 280 γρ. λάχανο λευκό, κομμένο ζουλιέν
  • 130 γρ. λάχανο κόκκινο, κομμένο ζουλιέν
  • 90 γρ. μαγιονέζα
  • 90 γρ. γιαούρτι
  • 10 γρ. μέλι
  • 10 γρ. μουστάρδα Ντιζόν
  • 30 γρ. ξίδι μπαλσάμικο, λευκό
  • αλάτι
  • λεμόνι για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

DIRECTIONS

VIDEO DIRECTIONS

Για τα μπιφτέκια

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο και ιδρώνουμε το κρεμμύδι με το καρότο, μέχρι να μαλακώσουν καλά. Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδι, το σκόρδο, το τζίντζερ και  μαγειρεύουμε μέχρι να μαραθούν αλλά χωρίς να πάρουν χρώμα, για 2΄ λεπτά περίπου. Βγάζουμε το μείγμα από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει καλά.
 

Αναμειγνύουμε το μείγμα των κρεμμυδιών με τα υπόλοιπα υλικά, αλατίζουμε και ζυμώνουμε καλά. Δοκιμάζουμε ψήνοντας ένα μικρό κομμάτι στο τηγάνι και διορθώνουμε τη γεύση ανάλογα.


Πλάθουμε μπιφτέκια των 200 γρ. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μπιφτέκια μέχρι να πάρουν ένα καστανό χρώμα και από τις 2 πλευρές. Τοποθετούμε τα μπιφτέκια σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, για 10΄λεπτά περίπου, ώστε να κρατηθούν ζουμερά.

 

Tips:

*Τα μπιφτέκια μπορούν να ψηθούν επίσης στη σχάρα

Για τη σαλάτα λάχανο

Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά και αφήνουμε για 1-2 ώρες να μαριναριστούν.

Για τα μπιφτέκια

  • 650 γρ. κιμά από γαλοπούλα στήθος
  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. καρότο, ψιλοκομμένο
  • 40 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 15 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 20 γρ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο
  • 125 γρ. ψωμί για τοστ, αλεσμένο
  • 60 γρ.  αυγό
  • 5 γρ. δυόσμο φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 3 γρ. ρίγανη φρέσκια, ψιλοκομμένη
  • 1 γρ. κόλιανδρο ξερό, φρεσκοτριμμένο
  • 1 γρ. μαραθόσπορο ξερό, φρεσκοτριμμένο
  • λεμόνι για το σερβίρισμα
  • 5 γρ. αλάτι

Για τη σαλάτα λάχανο

  • 50 γρ. πιπεριές κόκκινες, κομμένες ζουλιέν
  • 50 γρ. πιπεριές κίτρινες, κομμένες ζουλιέν
  • 280 γρ. λάχανο λευκό, κομμένο ζουλιέν
  • 130 γρ. λάχανο κόκκινο, κομμένο ζουλιέν
  • 90 γρ. μαγιονέζα
  • 90 γρ. γιαούρτι
  • 10 γρ. μέλι
  • 10 γρ. μουστάρδα Ντιζόν
  • 30 γρ. ξίδι μπαλσάμικο, λευκό
  • αλάτι
  • λεμόνι για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

VIDEO DIRECTIONS

Για τα μπιφτέκια

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο και ιδρώνουμε το κρεμμύδι με το καρότο, μέχρι να μαλακώσουν καλά. Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδι, το σκόρδο, το τζίντζερ και  μαγειρεύουμε μέχρι να μαραθούν αλλά χωρίς να πάρουν χρώμα, για 2΄ λεπτά περίπου. Βγάζουμε το μείγμα από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει καλά.
 

Αναμειγνύουμε το μείγμα των κρεμμυδιών με τα υπόλοιπα υλικά, αλατίζουμε και ζυμώνουμε καλά. Δοκιμάζουμε ψήνοντας ένα μικρό κομμάτι στο τηγάνι και διορθώνουμε τη γεύση ανάλογα.


Πλάθουμε μπιφτέκια των 200 γρ. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μπιφτέκια μέχρι να πάρουν ένα καστανό χρώμα και από τις 2 πλευρές. Τοποθετούμε τα μπιφτέκια σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, για 10΄λεπτά περίπου, ώστε να κρατηθούν ζουμερά.

 

Tips:

*Τα μπιφτέκια μπορούν να ψηθούν επίσης στη σχάρα

Για τη σαλάτα λάχανο

Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά και αφήνουμε για 1-2 ώρες να μαριναριστούν.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner