Μοσχάρι satay με σάλτσα φιστίκι Μοσχάρι satay με σάλτσα φιστίκι

Μοσχάρι satay με σάλτσα φιστίκι

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 90 minutes
FiveStar: 
Average: 4.7 (29 votes)

INGREDIENTS

Για το μοσχάρι

  • 800 γρ. μοσχάρι, κομμένο σε χοντρά ζουλιέν
  • 60 γρ. ηλιέλαιο
  • 1 τμχ. λέμον γκρας, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 5 γρ. πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
  • 10 γρ. κάρι
  • 10 γρ. μέλι
  • 15 γρ. fishsauce
  • καλαμάκια για σουβλάκι

Για τη σάλτσα φιστίκι

  • 15 γρ. ηλιέλαιο
  • 40 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 5 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 15 γρ. λέμον γκρας, ψιλοκομμένο
  • 1 γρ. πιπεριά τσίλι, αποξηραμένη και τριμμένη
  • 2 γρ. κάρι
  • 150 γρ. γάλα καρύδας
  • 30 γρ. φιστικοβούτυρο
  • 5 γρ. fishsauce
  • 8 γρ. ζάχαρη μαύρη
  • 40 γρ. ζωμό κοτόπουλο
  • 5 γρ. χυμό λάιμ
  • αλάτι

DIRECTIONS

Για το μοσχάρι

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά, εκτός από το μοσχάρι, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε το μοσχάρι, ανακατεύουμε και μαρινάρουμε για 12 ώρες. Σουβλίζουμε το μοσχάρι, ένα σε κάθε ξυλάκι, και ψήνουμε στη σχάρα ή σε τηγάνι με ραβδώσεις σε δυνατή φωτιά, μέχρι να πάρει το κρέας έντονο χρώμα και να είναι καλά μαγειρεμένο. Συνοδεύουμε με τη σάλτσα φιστίκι.

Για τη σάλτσα φιστίκι

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ηλιέλαιο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το λέμον γκρας, την πιπεριά τσίλι και το κάρι και σοτάρουμε, ανακατεύοντας συνεχώς για 3 λεπτά περίπου. Αλατίζουμε και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τον χυμό λάιμ και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αλατίζουμε και προσθέτουμε τον χυμό λάιμ.

Για το μοσχάρι

  • 800 γρ. μοσχάρι, κομμένο σε χοντρά ζουλιέν
  • 60 γρ. ηλιέλαιο
  • 1 τμχ. λέμον γκρας, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 5 γρ. πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
  • 10 γρ. κάρι
  • 10 γρ. μέλι
  • 15 γρ. fishsauce
  • καλαμάκια για σουβλάκι

Για τη σάλτσα φιστίκι

  • 15 γρ. ηλιέλαιο
  • 40 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 5 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 15 γρ. λέμον γκρας, ψιλοκομμένο
  • 1 γρ. πιπεριά τσίλι, αποξηραμένη και τριμμένη
  • 2 γρ. κάρι
  • 150 γρ. γάλα καρύδας
  • 30 γρ. φιστικοβούτυρο
  • 5 γρ. fishsauce
  • 8 γρ. ζάχαρη μαύρη
  • 40 γρ. ζωμό κοτόπουλο
  • 5 γρ. χυμό λάιμ
  • αλάτι

Για το μοσχάρι

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά, εκτός από το μοσχάρι, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε το μοσχάρι, ανακατεύουμε και μαρινάρουμε για 12 ώρες. Σουβλίζουμε το μοσχάρι, ένα σε κάθε ξυλάκι, και ψήνουμε στη σχάρα ή σε τηγάνι με ραβδώσεις σε δυνατή φωτιά, μέχρι να πάρει το κρέας έντονο χρώμα και να είναι καλά μαγειρεμένο. Συνοδεύουμε με τη σάλτσα φιστίκι.

Για τη σάλτσα φιστίκι

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ηλιέλαιο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το λέμον γκρας, την πιπεριά τσίλι και το κάρι και σοτάρουμε, ανακατεύοντας συνεχώς για 3 λεπτά περίπου. Αλατίζουμε και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τον χυμό λάιμ και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αλατίζουμε και προσθέτουμε τον χυμό λάιμ.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner