Tσιπς πατάτας και άλλων λαχανικών

Tσιπς πατάτας και άλλων λαχανικών

45 minutes
FiveStar: 
Average: 4.4 (19 votes)

INGREDIENTS

Για τα τσίπς

  • 2 κιλά ηλιέλαιο
  • πατάτες, καθαρισμένες, κομμένες με μαντολίνο σε λεπτές φέτες
  • καρότα, καθαρισμένα, κομμένα με μαντολίνο σε λεπτές φέτες
  • γλυκοπατάτα, καθαρισμένη, κομμένη με μαντολίνο σε λεπτές φέτες
  • παντζάρι, καθαρισμένο, κομμένο με μαντολίνο σε λεπτές φέτες
  • αλάτι

DIRECTIONS

Για τα τσίπς

Ρίχνουμε το ηλιέλαιο σε μια κατσαρόλα και το θερμαίνουμε στους 140° C. Ξεπλένουμε τις φέτες πατάτας σε άφθονο νερό, σουρώνουμε και στεγνώνουμε καλά. Τηγανίζουμε τις πατάτες μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές. Ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί και αλατίζουμε. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα λαχανικά. Τα διατηρούμε σε αεροστεγή συσκευασία και μακριά από υγρασία.

Για τα τσίπς

  • 2 κιλά ηλιέλαιο
  • πατάτες, καθαρισμένες, κομμένες με μαντολίνο σε λεπτές φέτες
  • καρότα, καθαρισμένα, κομμένα με μαντολίνο σε λεπτές φέτες
  • γλυκοπατάτα, καθαρισμένη, κομμένη με μαντολίνο σε λεπτές φέτες
  • παντζάρι, καθαρισμένο, κομμένο με μαντολίνο σε λεπτές φέτες
  • αλάτι

Για τα τσίπς

Ρίχνουμε το ηλιέλαιο σε μια κατσαρόλα και το θερμαίνουμε στους 140° C. Ξεπλένουμε τις φέτες πατάτας σε άφθονο νερό, σουρώνουμε και στεγνώνουμε καλά. Τηγανίζουμε τις πατάτες μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές. Ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί και αλατίζουμε. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα λαχανικά. Τα διατηρούμε σε αεροστεγή συσκευασία και μακριά από υγρασία.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner