Τουρλού λαχανικών καλοκαιρινό Τουρλού λαχανικών καλοκαιρινό

Τουρλού λαχανικών καλοκαιρινό

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 45 minutes
FiveStar: 
Average: 4.3 (23 votes)

INGREDIENTS

Για το πιάτο

  • 80 γρ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. κολοκύθι, κομμένο σε μπαστούνια των 5 εκ.
  • 60 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 40 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 100 γρ. σάλτσα ντομάτα
  • 240 γρ. αρακά, βρασμένο
  • 120 γρ. κουκιά φρέσκα, βρασμένα
  • 10 γρ. ξύσμα λεμόνι
  • 140 γρ. σέσκουλα, βρασμένα
  • 40 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, το πράσινο μέρος, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 8 γρ. χυμό λεμόνι
  • 4 γρ. δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 20 γρ. βούτυρο
  • αλάτι

DIRECTIONS

Για το πιάτο

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε τη μισή ποσότητα του ελαιόλαδου και σοτάρουμε το κολοκύθι μέχρι να μαλακώσει και να πάρει χρυσαφένιο χρώμα. Αλατίζουμε και αποσύρουμε το κολοκύθι σε απορροφητικό χαρτί.

Στη συνέχεια ρίχνουμε στο τηγάνι το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να πάρει έντονο χρώμα. Αλατίζουμε, προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε μέχρι να μυρίσει. Προσθέτουμε την ντομάτα και την αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να αρχίσει να χάνει τα υγρά της.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το βούτυρο και τον δυόσμο, και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά περίπου. Δοκιμάζουμε το φαγητό για αλάτι, προσθέτουμε το βούτυρο και τον δυόσμο και ανακατεύουμε ώστε να ομογενοποιηθεί.

Για το πιάτο

  • 80 γρ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. κολοκύθι, κομμένο σε μπαστούνια των 5 εκ.
  • 60 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 40 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 100 γρ. σάλτσα ντομάτα
  • 240 γρ. αρακά, βρασμένο
  • 120 γρ. κουκιά φρέσκα, βρασμένα
  • 10 γρ. ξύσμα λεμόνι
  • 140 γρ. σέσκουλα, βρασμένα
  • 40 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, το πράσινο μέρος, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 8 γρ. χυμό λεμόνι
  • 4 γρ. δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 20 γρ. βούτυρο
  • αλάτι

Για το πιάτο

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε τη μισή ποσότητα του ελαιόλαδου και σοτάρουμε το κολοκύθι μέχρι να μαλακώσει και να πάρει χρυσαφένιο χρώμα. Αλατίζουμε και αποσύρουμε το κολοκύθι σε απορροφητικό χαρτί.

Στη συνέχεια ρίχνουμε στο τηγάνι το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να πάρει έντονο χρώμα. Αλατίζουμε, προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε μέχρι να μυρίσει. Προσθέτουμε την ντομάτα και την αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να αρχίσει να χάνει τα υγρά της.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το βούτυρο και τον δυόσμο, και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά περίπου. Δοκιμάζουμε το φαγητό για αλάτι, προσθέτουμε το βούτυρο και τον δυόσμο και ανακατεύουμε ώστε να ομογενοποιηθεί.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner