Σαλάτα cobb

Σαλάτα cobb

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 30 minutes
FiveStar: 
Average: 4.7 (39 votes)

INGREDIENTS

Για τη βινεγκρέτ μηλίτη

  • 40 γρ. ξίδι μηλίτη
  • 20 γρ. χυμό λεμόνι
  • 15 γρ. μουστάρδα Ντιζόν
  • 150 γρ. ελαιόλαδο
  • αλάτι

Για τη σαλάτα

  • 360 γρ. μαρούλι, χοντροκομμένο με το χέρι
  • 180 γρ. καπνιστή γαλοπούλα, κομμένη σε μικρά καρέ
  • 60 γρ. αβοκάντο, κομμένο σε μικρά καρέ
  • 30 γρ. σέλερι, κομμένο σε μικρά καρέ
  • 100 γρ. ντοματίνια, κομμένα σε τέταρτα
  • 25 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 100 γρ. τυρί ροκφόρ, σπασμένο σε μικρά κομμάτια
  • 20 γρ. μπέικον, ψημένο και κομμένο σε μικρά καρέ
  • αλάτι

DIRECTIONS

Για τη βινεγκρέτ μηλίτη

Τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός από το ελαιόλαδο στον κάδο του μπλέντερ. Ξεκινάμε το μπλέντερ και προσθέτουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο. Αν δούμε ότι η βινεγκρέτ πήζει πολύ, αραιώνουμε με νερό.

Για τη σαλάτα

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το μαρούλι και το 1/3 της βινεγκρέτ και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις. Αλατίζουμε και σερβίρουμε το μαρούλι σε ένα πιάτο. Βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά πάνω στο μαρούλι σε σειρές, το ένα δίπλα από το άλλο. Αλατίζουμε, περιχύνουμε με την υπόλοιπη βινεγκρέτ και σερβίρουμε.

Για τη βινεγκρέτ μηλίτη

  • 40 γρ. ξίδι μηλίτη
  • 20 γρ. χυμό λεμόνι
  • 15 γρ. μουστάρδα Ντιζόν
  • 150 γρ. ελαιόλαδο
  • αλάτι

Για τη σαλάτα

  • 360 γρ. μαρούλι, χοντροκομμένο με το χέρι
  • 180 γρ. καπνιστή γαλοπούλα, κομμένη σε μικρά καρέ
  • 60 γρ. αβοκάντο, κομμένο σε μικρά καρέ
  • 30 γρ. σέλερι, κομμένο σε μικρά καρέ
  • 100 γρ. ντοματίνια, κομμένα σε τέταρτα
  • 25 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 100 γρ. τυρί ροκφόρ, σπασμένο σε μικρά κομμάτια
  • 20 γρ. μπέικον, ψημένο και κομμένο σε μικρά καρέ
  • αλάτι

Για τη βινεγκρέτ μηλίτη

Τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός από το ελαιόλαδο στον κάδο του μπλέντερ. Ξεκινάμε το μπλέντερ και προσθέτουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο. Αν δούμε ότι η βινεγκρέτ πήζει πολύ, αραιώνουμε με νερό.

Για τη σαλάτα

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το μαρούλι και το 1/3 της βινεγκρέτ και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις. Αλατίζουμε και σερβίρουμε το μαρούλι σε ένα πιάτο. Βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά πάνω στο μαρούλι σε σειρές, το ένα δίπλα από το άλλο. Αλατίζουμε, περιχύνουμε με την υπόλοιπη βινεγκρέτ και σερβίρουμε.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner