Σαλάτα με κριθάρι, πορτοκάλι και κάρι

Σαλάτα με κριθάρι, πορτοκάλι και κάρι

ΓΙΑ 6 ΜΕΡΙΔΕΣ 15 minutes
FiveStar: 
Average: 4.5 (33 votes)

INGREDIENTS

Για τη σαλάτα

  • 200 γρ. κριθάρι
  • 1 κιλό. ζωμό λαχανικών
  • 100 γρ. κρεμμύδια εσαλότ, καθαρισμένα
  • 100 γρ. πορτοκάλι, φιλέτο
  • 60 γρ. σταφίδες
  • 60 γρ. κράνμπερις αποξηραμένα
  • 200 γρ. χυμό πορτοκάλι
  • 15 γρ. κάρι, σκόνη
  • 20 γρ. χυμό λεμονιού
  • 20 γρ. μέλι
  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • 60 γρ. φιστίκια Αιγίνης
  • αλάτι

DIRECTIONS

Για τη σαλάτα

Σε μια κατσαρόλα, τοποθετούμε τον ζωμό και το κριθάρι. Αλατίζουμε, σκεπάζουμε κι σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κριθάρι. Σουρώνουμε αν χρειάζεται και αφήνουμε το κριθάρι να κρυώσει εντελώς.

Ψήνουμε στον φούρνο τα κρεμμύδια στους 200⁰C μέχρι να πάρουν σκούρο χρώμα. Μόλις κρυώσουν, τα κόβουμε σε μικρά καρέ.

Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε τις σταφίδες, τα κρανμπερις και τον χυμό πορτοκάλι. Φέρνουμε σε βρασμό και αποσύρουμε από την εστία. Αφήνουμε τα στερεά υλικά να μουλιάσουν για τουλάχιστον 30 λεπτά. 

Σε μια μπασίνα ανακατεύουμε το κάρι, τον χυμό λεμόνι, το μέλι, το ελαιόλαδο και το μείγμα του χυμού πορτοκάλι με τις σταφίδες. Προσθέτουμε το κριθάρι, τα κρεμμύδια, το πορτοκάλι. Αναμειγνύουμε, αλατίζουμε και αφήνουμε το μείγμα να μαριναριστεί για 1 ώρα προτού σερβίρουμε. Σερβίρουμε με τα φιστίκια Αιγίνης.

Για τη σαλάτα

  • 200 γρ. κριθάρι
  • 1 κιλό. ζωμό λαχανικών
  • 100 γρ. κρεμμύδια εσαλότ, καθαρισμένα
  • 100 γρ. πορτοκάλι, φιλέτο
  • 60 γρ. σταφίδες
  • 60 γρ. κράνμπερις αποξηραμένα
  • 200 γρ. χυμό πορτοκάλι
  • 15 γρ. κάρι, σκόνη
  • 20 γρ. χυμό λεμονιού
  • 20 γρ. μέλι
  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • 60 γρ. φιστίκια Αιγίνης
  • αλάτι

Για τη σαλάτα

Σε μια κατσαρόλα, τοποθετούμε τον ζωμό και το κριθάρι. Αλατίζουμε, σκεπάζουμε κι σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κριθάρι. Σουρώνουμε αν χρειάζεται και αφήνουμε το κριθάρι να κρυώσει εντελώς.

Ψήνουμε στον φούρνο τα κρεμμύδια στους 200⁰C μέχρι να πάρουν σκούρο χρώμα. Μόλις κρυώσουν, τα κόβουμε σε μικρά καρέ.

Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε τις σταφίδες, τα κρανμπερις και τον χυμό πορτοκάλι. Φέρνουμε σε βρασμό και αποσύρουμε από την εστία. Αφήνουμε τα στερεά υλικά να μουλιάσουν για τουλάχιστον 30 λεπτά. 

Σε μια μπασίνα ανακατεύουμε το κάρι, τον χυμό λεμόνι, το μέλι, το ελαιόλαδο και το μείγμα του χυμού πορτοκάλι με τις σταφίδες. Προσθέτουμε το κριθάρι, τα κρεμμύδια, το πορτοκάλι. Αναμειγνύουμε, αλατίζουμε και αφήνουμε το μείγμα να μαριναριστεί για 1 ώρα προτού σερβίρουμε. Σερβίρουμε με τα φιστίκια Αιγίνης.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner