Σπανάκι τσιγαριαστό με άνηθο και παρμεζάνα

Σπανάκι τσιγαριαστό με άνηθο και παρμεζάνα

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ
FiveStar: 
Average: 4.4 (37 votes)

INGREDIENTS

Για το πιάτο

  • 1 κιλό σπανάκι καθαρισμένο
  • 100 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 40 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 40 γρ. βούτυρο
  • άνηθο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι

DIRECTIONS

Για το πιάτο

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά.

Προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο, το σπανάκι, αλατίζουμε και σοτάρουμε μέχρι να αποβάλει τα υγρά του και να μαραθεί, αλλά να μη χάσει το χρώμα του (αν δε χωράει όλο, το προσθέτουμε σε δόσεις). Σουρώνουμε και στραγγίζουμε καλά. 

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για δύο λεπτά. Ρίχνουμε το σκόρδο, αλατίζουμε και μόλις μυρίσει, προσθέτουμε το σοταρισμένο σπανάκι.

Τελειώνουμε, προσθέτοντας το βούτυρο, την παρμεζάνα και τον άνηθο.

Για το πιάτο

  • 1 κιλό σπανάκι καθαρισμένο
  • 100 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 40 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 40 γρ. βούτυρο
  • άνηθο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι

Για το πιάτο

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά.

Προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο, το σπανάκι, αλατίζουμε και σοτάρουμε μέχρι να αποβάλει τα υγρά του και να μαραθεί, αλλά να μη χάσει το χρώμα του (αν δε χωράει όλο, το προσθέτουμε σε δόσεις). Σουρώνουμε και στραγγίζουμε καλά. 

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για δύο λεπτά. Ρίχνουμε το σκόρδο, αλατίζουμε και μόλις μυρίσει, προσθέτουμε το σοταρισμένο σπανάκι.

Τελειώνουμε, προσθέτοντας το βούτυρο, την παρμεζάνα και τον άνηθο.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner