Μπάρα δημητριακών

Μπάρα δημητριακών

ΓΙΑ 24 ΜΠΑΡΕΣ 40 minutes
FiveStar: 
Average: 4.6 (81 votes)

INGREDIENTS

Για το πιάτο

  • 90 γρ. βρώμη
  • 90 γρ. νιφάδες σιταριού
  • 30 γρ. ηλιόσπορος
  • 30 γρ. κολοκυθόσπορος
  • 60 γρ. σταφίδα μαύρη
  • 60 γρ. φουντούκι, σπασμένο
  • 115 γρ. βερίκοκο αποξηραμένο, κομμένο σε κυβάκια
  • 3 γρ. βανίλια, εκχύλισμα
  • 100 γρ. ζάχαρη μαύρη
  • 100 γρ. βούτυρο, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
  • 30 γρ. μέλι

DIRECTIONS

VIDEO DIRECTIONS

Για το πιάτο

Ζεσταίνουμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και λιώνουμε τη ζάχαρη, το βούτυρο και το μέλι.

Ανακατεύουμε το μείγμα αυτό με τα υπόλοιπα υλικά και τα στρώνουμε στη φόρμα της σιλικόνης.

Ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170°C βαθμούς για 30 λεπτά. *

Αφήνουμε τις μπάρες να κρυώσουν μέσα στη φόρμα της σιλικόνης και τις ξεφορμάρουμε.

Διατηρούμε σε αεροστεγή συσκευασία.

* Εκ παραδρομής, στο youtube video ο χρόνος ψησίματος έχει αναφερθεί 7-8 λεπτά.  Το σωστό είναι 30 λεπτά όπως αναγράφεται στην συνταγή, ανάλογα πάντα με τον φούρνο.

Τips

* Μπορείτε να αντικαταστήσετε τις σταφίδες και τα βερίκοκα με αποξηραμένα σύκα και δαμάσκηνα κομμένα κυβάκια ή ακόμα και με αποξηραμένα εξωτικά φρούτα (παπάγια, ανανά, χουρμά).

* Αν βρέξουμε τα χέρια μας είναι πιο εύκολο να στρώσουμε το μείγμα στις φόρμες.

Για το πιάτο

  • 90 γρ. βρώμη
  • 90 γρ. νιφάδες σιταριού
  • 30 γρ. ηλιόσπορος
  • 30 γρ. κολοκυθόσπορος
  • 60 γρ. σταφίδα μαύρη
  • 60 γρ. φουντούκι, σπασμένο
  • 115 γρ. βερίκοκο αποξηραμένο, κομμένο σε κυβάκια
  • 3 γρ. βανίλια, εκχύλισμα
  • 100 γρ. ζάχαρη μαύρη
  • 100 γρ. βούτυρο, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
  • 30 γρ. μέλι

VIDEO DIRECTIONS

Για το πιάτο

Ζεσταίνουμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και λιώνουμε τη ζάχαρη, το βούτυρο και το μέλι.

Ανακατεύουμε το μείγμα αυτό με τα υπόλοιπα υλικά και τα στρώνουμε στη φόρμα της σιλικόνης.

Ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170°C βαθμούς για 30 λεπτά. *

Αφήνουμε τις μπάρες να κρυώσουν μέσα στη φόρμα της σιλικόνης και τις ξεφορμάρουμε.

Διατηρούμε σε αεροστεγή συσκευασία.

* Εκ παραδρομής, στο youtube video ο χρόνος ψησίματος έχει αναφερθεί 7-8 λεπτά.  Το σωστό είναι 30 λεπτά όπως αναγράφεται στην συνταγή, ανάλογα πάντα με τον φούρνο.

Τips

* Μπορείτε να αντικαταστήσετε τις σταφίδες και τα βερίκοκα με αποξηραμένα σύκα και δαμάσκηνα κομμένα κυβάκια ή ακόμα και με αποξηραμένα εξωτικά φρούτα (παπάγια, ανανά, χουρμά).

* Αν βρέξουμε τα χέρια μας είναι πιο εύκολο να στρώσουμε το μείγμα στις φόρμες.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner