Παγωτό εσπρέσο Παγωτό εσπρέσο

Παγωτό εσπρέσο

Για 600 γρ. 45 minutes
FiveStar: 
Average: 4.7 (22 votes)

INGREDIENTS

Για το Παγωτό Εσπρέσο

  • 300 γρ. γάλα
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 3 κάψουλες espresso
  • 90 γρ. ζάχαρη
  • 90 γρ. κρόκοι αυγών
  • 1 αυγό

DIRECTIONS

Για το Παγωτό Εσπρέσο

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα, την κρέμα και τον espresso λίγο πριν από το σημείο βρασμού.

Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 12 ώρες.

Σουρώνουμε το μείγμα του καφέ και το ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα λίγο πριν από το σημείο βρασμού.

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αυγό, τους κρόκους και τη ζάχαρη και προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα της κρέμας.

Επαναφέρουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία ανακατεύοντας με μια μαρίζ, μέχρι να φτάσει το μείγμα στους 82 °C.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και σουρώνουμε σε ψιλή σήτα.

Αφήνουμε το μείγμα του espresso να κρυώσει και το περνάμε από τη μηχανή παγωτού, σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Για το Παγωτό Εσπρέσο

  • 300 γρ. γάλα
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 3 κάψουλες espresso
  • 90 γρ. ζάχαρη
  • 90 γρ. κρόκοι αυγών
  • 1 αυγό

Για το Παγωτό Εσπρέσο

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα, την κρέμα και τον espresso λίγο πριν από το σημείο βρασμού.

Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 12 ώρες.

Σουρώνουμε το μείγμα του καφέ και το ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα λίγο πριν από το σημείο βρασμού.

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αυγό, τους κρόκους και τη ζάχαρη και προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα της κρέμας.

Επαναφέρουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία ανακατεύοντας με μια μαρίζ, μέχρι να φτάσει το μείγμα στους 82 °C.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και σουρώνουμε σε ψιλή σήτα.

Αφήνουμε το μείγμα του espresso να κρυώσει και το περνάμε από τη μηχανή παγωτού, σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner