Nτιπ με τυρί κρέμα και καπνιστό σολομό

Nτιπ με τυρί κρέμα και καπνιστό σολομό

ΓΙΑ 500 ΓΡ. ΝΤΙΠ 15 minutes
FiveStar: 
Average: 4.5 (30 votes)

INGREDIENTS

Για το ντιπ

  • 250 γρ. τυρί κρέμα
  • 125 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 40 γρ. γάλα
  • 20 γρ. ελαιόλαδο 
  • 120 γρ. σολομός καπνιστός
  • 40 γρ. αγγούρι, κομμένο σε μικρό καρέ
  • 5 γρ. άνηθος, ψιλοκομμένος
  • 8 γρ. τσάιβς, ψιλοκομμένο
  • αλάτι

Για το γαρνίρισμα

  • κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • κάππαρη
  • άνηθος, ψιλοκομμένος

DIRECTIONS

Για το ντιπ

Τοποθετούμε όλα τα υλικά για το ντιπ, εκτός από το μισό σολομό και το αγγούρι, σ' ένα πολυμηχάνημα.

Αλέθουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα, αλατίζουμε και δοκιμάζουμε.

Ψιλοκόβουμε τον υπόλοιπο σολομό και με τη βοήθεια μιας σπάτουλας, τον ανακατεύουμε με το ντιπ και το αγγούρι.

Για το γαρνίρισμα

Σερβίρουμε το ντιπ, αφού το στολίσουμε με τα υλικά για το γαρνίρισμα.  

Μπορούμε να το συνοδεύουμε με ψητές πίτες ή τορτίγιες 

Για το ντιπ

  • 250 γρ. τυρί κρέμα
  • 125 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 40 γρ. γάλα
  • 20 γρ. ελαιόλαδο 
  • 120 γρ. σολομός καπνιστός
  • 40 γρ. αγγούρι, κομμένο σε μικρό καρέ
  • 5 γρ. άνηθος, ψιλοκομμένος
  • 8 γρ. τσάιβς, ψιλοκομμένο
  • αλάτι

Για το γαρνίρισμα

  • κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • κάππαρη
  • άνηθος, ψιλοκομμένος

Για το ντιπ

Τοποθετούμε όλα τα υλικά για το ντιπ, εκτός από το μισό σολομό και το αγγούρι, σ' ένα πολυμηχάνημα.

Αλέθουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα, αλατίζουμε και δοκιμάζουμε.

Ψιλοκόβουμε τον υπόλοιπο σολομό και με τη βοήθεια μιας σπάτουλας, τον ανακατεύουμε με το ντιπ και το αγγούρι.

Για το γαρνίρισμα

Σερβίρουμε το ντιπ, αφού το στολίσουμε με τα υλικά για το γαρνίρισμα.  

Μπορούμε να το συνοδεύουμε με ψητές πίτες ή τορτίγιες 

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner