Σουφλέ λευκής σοκολάτας Σουφλέ λευκής σοκολάτας

Σουφλέ λευκής σοκολάτας

ΓΙΑ 6 ΣΟΥΦΛΕ ΤΩΝ 150 ΓΡ. 30 minutes
FiveStar: 
Average: 4.3 (62 votes)

INGREDIENTS

Για τα σουφλέ

  • 250 γρ. βούτυρο
  • 250 γρ. λευκή σοκολάτα, κομμένη σε κομμάτια
  • 250 γρ. αυγά ολόκληρα
  • 75 γρ. κρόκοι αυγών
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 30 γρ. αλεύρι

DIRECTIONS

VIDEO DIRECTIONS

Για τα σουφλέ

Βουτυρώνουμε τα ραμεκίν στο εσωτερικό τους αλλά και περιμετρικά στο χείλος, και πασπαλίζουμε με ζάχαρη. 

Σε μπεν μαρί λιώνουμε το βούτυρο μαζί με τη σοκολάτα, ανακατεύοντας απαλά για να ομογενοποιηθεί το μείγμα. 

Στο μίξερ χτυπάμε με σύρμα τα αυγά, τους κρόκους και την ζάχαρη και τα αφήνουμε να αφρατέψουν κατά 5-7 φορές παραπάνω από τον αρχικό όγκο. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα στο μίξερ και προσθέτουμε το μισό μείγμα της σοκολάτας σιγά σιγά μέσα στο μίξερ. Σταματάμε το μίξερ και συνεχίζουμε προσθέτοντας το υπόλοιπο μείγμα της σοκολάτας και ανακατεύοντας με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής και απαλές κινήσεις. Τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι με τον ίδιο τρόπο. 

Μοιράζουμε το μείγμα του σουφλέ στα ραμεκίν. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C μέχρι να φουσκώσουν τα σουφλέ, για 10 λεπτά περίπου.

Σερβίρουμε αμέσως, πασπαλίζοντας με ζάχαρη.  

Για τα σουφλέ

  • 250 γρ. βούτυρο
  • 250 γρ. λευκή σοκολάτα, κομμένη σε κομμάτια
  • 250 γρ. αυγά ολόκληρα
  • 75 γρ. κρόκοι αυγών
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 30 γρ. αλεύρι

VIDEO DIRECTIONS

Για τα σουφλέ

Βουτυρώνουμε τα ραμεκίν στο εσωτερικό τους αλλά και περιμετρικά στο χείλος, και πασπαλίζουμε με ζάχαρη. 

Σε μπεν μαρί λιώνουμε το βούτυρο μαζί με τη σοκολάτα, ανακατεύοντας απαλά για να ομογενοποιηθεί το μείγμα. 

Στο μίξερ χτυπάμε με σύρμα τα αυγά, τους κρόκους και την ζάχαρη και τα αφήνουμε να αφρατέψουν κατά 5-7 φορές παραπάνω από τον αρχικό όγκο. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα στο μίξερ και προσθέτουμε το μισό μείγμα της σοκολάτας σιγά σιγά μέσα στο μίξερ. Σταματάμε το μίξερ και συνεχίζουμε προσθέτοντας το υπόλοιπο μείγμα της σοκολάτας και ανακατεύοντας με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής και απαλές κινήσεις. Τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι με τον ίδιο τρόπο. 

Μοιράζουμε το μείγμα του σουφλέ στα ραμεκίν. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C μέχρι να φουσκώσουν τα σουφλέ, για 10 λεπτά περίπου.

Σερβίρουμε αμέσως, πασπαλίζοντας με ζάχαρη.  

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner