Λαβράκι σοτέ με πατατοσαλάτα και λεμονάτη σάλτσα

Λαβράκι σοτέ με πατατοσαλάτα και λεμονάτη σάλτσα

ΓΙΑ 2 ΜΕΡΙΔΕΣ
FiveStar: 
Average: 4.7 (57 votes)

INGREDIENTS

Για το λαβράκι

  • 400 γρ. λαβράκι φιλέτο με πέτσα, κομμένο σε 2 κομμάτια
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • αλάτι

Για την πατατοσαλάτα

  • 250 γρ. πατάτες γαλλικές
  • 15 γρ. ραπανάκια, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • 15 γρ. κάππαρη ξαρμυρισμένη
  • 20 γρ. ελιές Καλαμών, φιλέτο
  • 30 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, κομμένο σε διαγώνιες φέτες
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 60 γρ. λεμονάτη σάλτσα

Για τη λεμονάτη σάλτσα

  • 180 γρ. ελαιόλαδο
  • 10 γρ. μουστάρδα Ντιζόν
  • 45 γρ. χυμός λεμόνι
  • 5 γρ. ζάχαρη
  • 20 γρ. νερό
  • τσάιβς, ψιλοκομμένο
  • μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • μάραθο ψιλοκομμένο
  • βασιλικό, ψιλοκομμένο
  • αλάτι

DIRECTIONS

Για το λαβράκι

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά (κατά προτίμηση αντικολλητικό) και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Αλατίζουμε και βάζουμε τα φιλέτα από το λαβράκι  στο τηγάνι  από τη πλευρά της πέτσας και σοτάρουμε μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα και η πέτσα να αρχίσει να γίνεται τραγανή. Γυρίζουμε πλευρά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να ψηθούν τα φιλέτα αλλά να παραμείνουν ζουμερά. Σερβίρουμε με την πατατοσαλάτα και τη λεμονάτη σάλτσα.

Για την πατατοσαλάτα

Βράζουμε τις πατάτες σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν, σουρώνουμε, τις κόβουμε στη μέση και αλατίζουμε ενώ είναι ακόμα ζεστές. Μόλις κρυώσουν λίγο οι πατάτες αναμιγνύουμε με τα υπόλοιπα υλικά, περιχύνουμε με τη λεμονάτη σάλτσα και σερβίρουμε.

Για τη λεμονάτη σάλτσα

Τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός από το ελαιόλαδο, το νερό και τα μυρωδικά στον κάδο του μπλέντερ. Ξεκινάμε το μπλέντερ και προσθέτουμε σίγα σιγά το ελαιόλαδο. Αν δούμε ότι η σάλτσα πήζει πολύ, αραιώνουμε με νερό. Προσθέτουμε τα μυρωδικά και σερβίρουμε.

 

Για το λαβράκι

  • 400 γρ. λαβράκι φιλέτο με πέτσα, κομμένο σε 2 κομμάτια
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • αλάτι

Για την πατατοσαλάτα

  • 250 γρ. πατάτες γαλλικές
  • 15 γρ. ραπανάκια, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • 15 γρ. κάππαρη ξαρμυρισμένη
  • 20 γρ. ελιές Καλαμών, φιλέτο
  • 30 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, κομμένο σε διαγώνιες φέτες
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 60 γρ. λεμονάτη σάλτσα

Για τη λεμονάτη σάλτσα

  • 180 γρ. ελαιόλαδο
  • 10 γρ. μουστάρδα Ντιζόν
  • 45 γρ. χυμός λεμόνι
  • 5 γρ. ζάχαρη
  • 20 γρ. νερό
  • τσάιβς, ψιλοκομμένο
  • μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • μάραθο ψιλοκομμένο
  • βασιλικό, ψιλοκομμένο
  • αλάτι

Για το λαβράκι

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά (κατά προτίμηση αντικολλητικό) και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Αλατίζουμε και βάζουμε τα φιλέτα από το λαβράκι  στο τηγάνι  από τη πλευρά της πέτσας και σοτάρουμε μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα και η πέτσα να αρχίσει να γίνεται τραγανή. Γυρίζουμε πλευρά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να ψηθούν τα φιλέτα αλλά να παραμείνουν ζουμερά. Σερβίρουμε με την πατατοσαλάτα και τη λεμονάτη σάλτσα.

Για την πατατοσαλάτα

Βράζουμε τις πατάτες σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν, σουρώνουμε, τις κόβουμε στη μέση και αλατίζουμε ενώ είναι ακόμα ζεστές. Μόλις κρυώσουν λίγο οι πατάτες αναμιγνύουμε με τα υπόλοιπα υλικά, περιχύνουμε με τη λεμονάτη σάλτσα και σερβίρουμε.

Για τη λεμονάτη σάλτσα

Τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός από το ελαιόλαδο, το νερό και τα μυρωδικά στον κάδο του μπλέντερ. Ξεκινάμε το μπλέντερ και προσθέτουμε σίγα σιγά το ελαιόλαδο. Αν δούμε ότι η σάλτσα πήζει πολύ, αραιώνουμε με νερό. Προσθέτουμε τα μυρωδικά και σερβίρουμε.

 

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner