Παγωτό με τυρί κρέμα Παγωτό με τυρί κρέμα

Παγωτό με τυρί κρέμα

800 γρ.
FiveStar: 
Average: 4.5 (25 votes)

INGREDIENTS

Για το παγωτό

  • 300 γρμ γάλα φρέσκο, πλήρες
  • 100 γρ ζάχαρη λευκή, ψιλή
  • 37 γρ γλυκόζη
  • 453 γρ τυρί κρέμα
  • 20 γρμ χυμό λεμονιού
  • 2 γρμ φυσική βανίλια
  • 40 γρ γάλα σε σκόνη

DIRECTIONS

Για το παγωτό

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα, τη ζάχαρη, τη γλυκόζη, τη βανίλια και το γάλα σε σκόνη, μέχρι να έρθουν λίγο πριν το σημείο βρασμού.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το μείγμα στον κάδο του μπλέντερ και προσθέτουμε το τυρί κρέμα και τον χυμό λεμόνι. Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Σουρώνουμε σε ψιλή σήτα, αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και το περνάμε από τη μηχανή παγωτού,  σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Για το παγωτό

  • 300 γρμ γάλα φρέσκο, πλήρες
  • 100 γρ ζάχαρη λευκή, ψιλή
  • 37 γρ γλυκόζη
  • 453 γρ τυρί κρέμα
  • 20 γρμ χυμό λεμονιού
  • 2 γρμ φυσική βανίλια
  • 40 γρ γάλα σε σκόνη

Για το παγωτό

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα, τη ζάχαρη, τη γλυκόζη, τη βανίλια και το γάλα σε σκόνη, μέχρι να έρθουν λίγο πριν το σημείο βρασμού.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το μείγμα στον κάδο του μπλέντερ και προσθέτουμε το τυρί κρέμα και τον χυμό λεμόνι. Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Σουρώνουμε σε ψιλή σήτα, αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και το περνάμε από τη μηχανή παγωτού,  σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner