Παπαρδέλες με μανιτάρια, προσούτο και σπαράγγια Παπαρδέλες με μανιτάρια, προσούτο και σπαράγγια

Παπαρδέλες με μανιτάρια, προσούτο και σπαράγγια

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ
FiveStar: 
Average: 4.5 (76 votes)

INGREDIENTS

Για το πιάτο

  • 500 γρ. παπαρδέλες
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 350 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 80 γρ. προσούτο, κομμένο σε μικρά καρέ
  • 500 γρ. μανιτάρια στρογγυλά, σε τέταρτα
  • 120 γρ. κρασί λευκό
  • 800 γρ. ζωμό μανιταριού ή ζωμό κοτόπουλου
  • 200 γρ. σπαράγγια βρασμένα, κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
  • 120 γρ. βούτυρο, παγωμένο
  • 120 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 10 γρ. θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. τσάιβς, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. λάδι λευκής τρούφας
  • αλάτι

DIRECTIONS

Για το πιάτο

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε καλά αλατισμένο και κοχλάζον νερό και τα σουρώνουμε.

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε τα μανιτάρια μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.

Προσθέτουμε το προσούτο και μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για 1-2  λεπτά.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε για μερικά λεπτά μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει ελαφρώς.

Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε το ζωμό και σιγοβράζουμε για 1-2 λεπτά.

Αλατίζουμε, προσθέτουμε τις παπαρδέλες και τα σπαράγγια και βράζουμε μέχρι να σωθούν σχεδόν όλα τα υγρά.

Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Ρίχνουμε τα βότανα, την παρμεζάνα και το λάδι τρούφας. Αλατίζουμε αν χρειάζεται.

 

Για το πιάτο

  • 500 γρ. παπαρδέλες
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 350 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 80 γρ. προσούτο, κομμένο σε μικρά καρέ
  • 500 γρ. μανιτάρια στρογγυλά, σε τέταρτα
  • 120 γρ. κρασί λευκό
  • 800 γρ. ζωμό μανιταριού ή ζωμό κοτόπουλου
  • 200 γρ. σπαράγγια βρασμένα, κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
  • 120 γρ. βούτυρο, παγωμένο
  • 120 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 10 γρ. θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. τσάιβς, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. λάδι λευκής τρούφας
  • αλάτι

Για το πιάτο

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε καλά αλατισμένο και κοχλάζον νερό και τα σουρώνουμε.

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε τα μανιτάρια μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.

Προσθέτουμε το προσούτο και μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για 1-2  λεπτά.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε για μερικά λεπτά μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει ελαφρώς.

Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε το ζωμό και σιγοβράζουμε για 1-2 λεπτά.

Αλατίζουμε, προσθέτουμε τις παπαρδέλες και τα σπαράγγια και βράζουμε μέχρι να σωθούν σχεδόν όλα τα υγρά.

Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Ρίχνουμε τα βότανα, την παρμεζάνα και το λάδι τρούφας. Αλατίζουμε αν χρειάζεται.

 

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner