Κρύα σούπα σοκολάτας με δημητριακά σοκολάτας και αφρόγαλο με άρωμα καφέ Κρύα σούπα σοκολάτας με δημητριακά σοκολάτας και αφρόγαλο με άρωμα καφέ

Κρύα σούπα σοκολάτας με δημητριακά σοκολάτας και αφρόγαλο με άρωμα καφέ

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ
FiveStar: 
Average: 3.9 (27 votes)

INGREDIENTS

Για τη σούπα και τα δημητριακά σοκολάτας

  • 480 γρ. γάλα
  • 1 γρ. κανέλα, τριμμένη
  • 75 γρ.  κουβερτούρα 70%, ψιλοκομμένη
  • 125 γρ. κουβερτούρα γάλακτος, ψιλοκομμένη
  • 5 γρ. δημητριακά ρυζιού με σοκολάτα

Για το αφρόγαλο με άρωμα καφέ

  • 160 γρ. γάλα εβαπορέ
  • 40 γρ. ζάχαρη
  • 30 γρ. λικέρ καφέ
  • παγάκια

DIRECTIONS

Για τη σούπα και τα δημητριακά σοκολάτας

Βάζουμε την κουβερτούρα πικρής σοκολάτας σ' ένα μπολ.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, μαζί με την κανέλα και φέρνουμε σε βρασμό.

Ρίχνουμε το γάλα μέσα στο μπολ με την κουβερτούρα, αφήνουμε για 30 δευτερόλεπτα και με το μπλέντερ χειρός ομογενοποιούμε το μείγμα της σοκολάτας. Τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.

Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα γάλακτος. Προσθέτουμε τα δημητριακά ρυζιού με σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να καλυφθούν. Αποσύρουμε με ένα πιρούνι και τοποθετούμε σ' ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει η σοκολάτα.

Σερβίρουμε τη σούπα με το αφρόγαλο και τα δημητριακά σοκολάτας.

Για το αφρόγαλο με άρωμα καφέ

Σ' ένα ψηλό δοχείο, τοποθετούμε όλα τα υλικά μαζί και με τη βοήθεια του ραβδομπλέντερ,  χτυπάμε το γάλα μέχρι να αφρατέψει και να δημιουργηθεί μια πηχτή κρέμα. 

Για τη σούπα και τα δημητριακά σοκολάτας

  • 480 γρ. γάλα
  • 1 γρ. κανέλα, τριμμένη
  • 75 γρ.  κουβερτούρα 70%, ψιλοκομμένη
  • 125 γρ. κουβερτούρα γάλακτος, ψιλοκομμένη
  • 5 γρ. δημητριακά ρυζιού με σοκολάτα

Για το αφρόγαλο με άρωμα καφέ

  • 160 γρ. γάλα εβαπορέ
  • 40 γρ. ζάχαρη
  • 30 γρ. λικέρ καφέ
  • παγάκια

Για τη σούπα και τα δημητριακά σοκολάτας

Βάζουμε την κουβερτούρα πικρής σοκολάτας σ' ένα μπολ.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, μαζί με την κανέλα και φέρνουμε σε βρασμό.

Ρίχνουμε το γάλα μέσα στο μπολ με την κουβερτούρα, αφήνουμε για 30 δευτερόλεπτα και με το μπλέντερ χειρός ομογενοποιούμε το μείγμα της σοκολάτας. Τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.

Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα γάλακτος. Προσθέτουμε τα δημητριακά ρυζιού με σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να καλυφθούν. Αποσύρουμε με ένα πιρούνι και τοποθετούμε σ' ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει η σοκολάτα.

Σερβίρουμε τη σούπα με το αφρόγαλο και τα δημητριακά σοκολάτας.

Για το αφρόγαλο με άρωμα καφέ

Σ' ένα ψηλό δοχείο, τοποθετούμε όλα τα υλικά μαζί και με τη βοήθεια του ραβδομπλέντερ,  χτυπάμε το γάλα μέχρι να αφρατέψει και να δημιουργηθεί μια πηχτή κρέμα. 

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner