Παγωτό κανέλα

Παγωτό κανέλα

ΓΙΑ 500 ΓΡ
FiveStar: 
Average: 4.8 (21 votes)

INGREDIENTS

Για το παγωτό

  • 250 γρ. γάλα
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 2 γρ. αλάτι
  • 115 γρ. ζάχαρη
  • 120 γρ. κρόκους αυγών
  • 5 γρ. κανέλα τριμμένη

DIRECTIONS

Για το παγωτό

Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε το γάλα, την κρέμα, τη μισή ζάχαρη, και το αλάτι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας απαλά με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να φτάσει το μείγμα στο σημείο βρασμού.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την κανέλα και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα ζαχαροπλαστικής. Καλύπτουμε το σκεύος και αφήνουμε στην άκρη για 15 λεπτά. Σουρώνουμε σε σήτα.

Στο μεταξύ, χτυπάμε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη. Με προσοχή, ρίχνουμε σιγά-σιγά το ζεστό μείγμα της κρέμας μέσα στο μείγμα του αυγού, ανακατεύοντας διαρκώς με σύρμα για ν' αποφύγουμε το ψήσιμο του αυγού.

Σουρώνουμε σε ψιλή σήτα, αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει και την περνάμε από τη μηχανή παγωτού, σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Για το παγωτό

  • 250 γρ. γάλα
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 2 γρ. αλάτι
  • 115 γρ. ζάχαρη
  • 120 γρ. κρόκους αυγών
  • 5 γρ. κανέλα τριμμένη

Για το παγωτό

Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε το γάλα, την κρέμα, τη μισή ζάχαρη, και το αλάτι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας απαλά με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να φτάσει το μείγμα στο σημείο βρασμού.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την κανέλα και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα ζαχαροπλαστικής. Καλύπτουμε το σκεύος και αφήνουμε στην άκρη για 15 λεπτά. Σουρώνουμε σε σήτα.

Στο μεταξύ, χτυπάμε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη. Με προσοχή, ρίχνουμε σιγά-σιγά το ζεστό μείγμα της κρέμας μέσα στο μείγμα του αυγού, ανακατεύοντας διαρκώς με σύρμα για ν' αποφύγουμε το ψήσιμο του αυγού.

Σουρώνουμε σε ψιλή σήτα, αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει και την περνάμε από τη μηχανή παγωτού, σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner