Λαχανικά Τουρσί Λαχανικά Τουρσί

Λαχανικά Τουρσί

ΓΙΑ 200 ΓΡ 20 minutes
FiveStar: 
Average: 4.7 (86 votes)

INGREDIENTS

Για τα λαχανικά τουρσί

  • 75 γρ. ξύδι
  • 75 γρ. ζάχαρη
  • 150 γρ. νερό
  • 15 γρ αλάτι
  • 100 γρ. κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
  • 100 γρ. αγγούρι, σε λεπτές φέτες

DIRECTIONS

VIDEO DIRECTIONS

Για τα λαχανικά τουρσί

Τοποθετούμε τα κομμένα λαχανικά σε δύο βάζα που κλείνουν αεροστεγώς με λάστιχο.
Σε ένα κατσαρολάκι και σε δυνατή φωτιά τοποθετούμε το ξύδι, τη ζάχαρη, το νερό, το αλάτι, ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός και φέρνουμε σε βρασμό. Μόλις λιώσει η ζάχαρη και το αλάτι σβήνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε το μισό υγρό στο βάζο με το κρεμμύδι και αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Κλείνουμε το βάζο και αποθηκεύουμε στο ψυγείο. Αφήνουμε το υπόλοιπο υγρό να κρυώσει, το ρίχνουμε στο βάζο με το αγγούρι και το αποθηκεύουμε και αυτό στο ψυγείο.
Δοκιμάζουμε και ορίζουμε με κριτήριο το προσωπικό μας γούστο το χρόνο πικλαρίσματος.

 

Tip:
*
Ανάλογα το άρωμα και τον χαρακτήρα που θέλουμε να δώσουμε στα λαχανικά τουρσί, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε διάφορα είδη από ξύδι, μπαχαρικά και βότανα.
*Σε λαχανικά που είναι λεπτοκομμένα και ευαίσθητα όπως το αγγούρι, συνήθως χρησιμοποιούμε κρύο υγρό.
*Σε λαχανικά που θέλουμε να «μαλακώσουμε» τη γεύση τους, όπως το κρεμμύδι, ή είναι χοντροκομμένα, χρησιμοποιούμε ζεστό υγρό.

Για τα λαχανικά τουρσί

  • 75 γρ. ξύδι
  • 75 γρ. ζάχαρη
  • 150 γρ. νερό
  • 15 γρ αλάτι
  • 100 γρ. κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
  • 100 γρ. αγγούρι, σε λεπτές φέτες

VIDEO DIRECTIONS

Για τα λαχανικά τουρσί

Τοποθετούμε τα κομμένα λαχανικά σε δύο βάζα που κλείνουν αεροστεγώς με λάστιχο.
Σε ένα κατσαρολάκι και σε δυνατή φωτιά τοποθετούμε το ξύδι, τη ζάχαρη, το νερό, το αλάτι, ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός και φέρνουμε σε βρασμό. Μόλις λιώσει η ζάχαρη και το αλάτι σβήνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε το μισό υγρό στο βάζο με το κρεμμύδι και αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Κλείνουμε το βάζο και αποθηκεύουμε στο ψυγείο. Αφήνουμε το υπόλοιπο υγρό να κρυώσει, το ρίχνουμε στο βάζο με το αγγούρι και το αποθηκεύουμε και αυτό στο ψυγείο.
Δοκιμάζουμε και ορίζουμε με κριτήριο το προσωπικό μας γούστο το χρόνο πικλαρίσματος.

 

Tip:
*
Ανάλογα το άρωμα και τον χαρακτήρα που θέλουμε να δώσουμε στα λαχανικά τουρσί, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε διάφορα είδη από ξύδι, μπαχαρικά και βότανα.
*Σε λαχανικά που είναι λεπτοκομμένα και ευαίσθητα όπως το αγγούρι, συνήθως χρησιμοποιούμε κρύο υγρό.
*Σε λαχανικά που θέλουμε να «μαλακώσουμε» τη γεύση τους, όπως το κρεμμύδι, ή είναι χοντροκομμένα, χρησιμοποιούμε ζεστό υγρό.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner