Κοτόπουλο με φρέσκο πράσινο κάρι και γάλα καρύδας Κοτόπουλο με φρέσκο πράσινο κάρι και γάλα καρύδας

Κοτόπουλο με φρέσκο πράσινο κάρι και γάλα καρύδας

ΓΙΑ 2 ΜΕΡΙΔΕΣ 45 minutes
FiveStar: 
Average: 4.8 (12 votes)

INGREDIENTS

Για το κοτόπουλο με κάρι και κρέμα καρύδας

  • 220 γρ. κοτόπουλο μπούτι, σε μικρά κομμάτια
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 170 γρ. φρέσκο πράσινο κάρι
  • 50 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. πατάτα, σε μικρό καρέ
  • 100 γρ. καρότο, σε μικρό καρέ
  • 100 γρ. νερό
  • 150 γρ. γάλα καρύδας
  • αλάτι
  • φρέσκος κόλιανδρος, προαιρετικά

Για το φρέσκο πράσινο κάρι

  • 65 γρ. κρεμμύδι φρέσκο
  • 5 γρ. πιπεριά τσίλι
  • 4 γρ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο
  • 3 γρ. κόλιανδρος σπόρος, τριμμένο
  • 4 γρ. φύλλα λάιμ
  • 10 γρ. σόγια
  • 5 γρ. fish sauce
  • 10 γρ. λέμονγκρας
  • 5 γρ. βασιλικός φρέσκος
  • 10 γρ. κόλιανδρος φρέσκος
  • 15 γρ. χυμός λάιμ
  • 2 γρ. ξύσμα λάιμ
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

DIRECTIONS

Για το κοτόπουλο με κάρι και κρέμα καρύδας

Μαρινάρουμε το κοτόπουλο με το φρέσκο πράσινο κάρι για 30-40 λεπτά. Καθαρίζουμε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα και κρατάμε το curry χωριστά. Στεγνώνουμε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα και σε μια καυτή κατσαρόλα σοτάρουμε το κοτόπουλο να πάρει ωραίο χρυσαφένιο χρώμα. Αποσύρουμε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ιδρώνουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τις πατάτες και το καρότο, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν αλλά να κρατάνε λίγο. Προσθέτουμε, το νερό και το κοτόπουλο και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να μαγειρευτεί το κοτόπουλο. Προσθέτουμε την κρέμα καρύδας και το υπόλοιπο κάρι που κρατήσαμε προηγουμένως, και μαγειρεύουμε μερικά λεπτά ακόμη μέχρι να έχουμε ένα χυλωμένο αποτέλεσμα. Προσθέτουμε αν επιθυμούμε ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο και φρέσκο κρεμμύδι. Το φαγητό αυτό συνδυάζεται ωραία με ρύζι ατμού.
 

*Τα προιόντα καρύδας δεν είναι πάντα σταθερά στη γεύση τους γι' αυτό μη φοβηθείτε να προσθέσετε επιπλέον ποσότητα αν θεωρήσετε πως χρειάζεται. Το ίδιο ισχύει και για το φρέσκο πράσινο κάρι. Το φαγητό αυτό είναι ωράιο να έχει πλούσιο αρωματικό χαρακτήρα.

Για το φρέσκο πράσινο κάρι

Τοποθετούμε όλα τα υλικά σ’ ένα μπλέντερ και αλέθουμε πολύ καλά.

Για το κοτόπουλο με κάρι και κρέμα καρύδας

  • 220 γρ. κοτόπουλο μπούτι, σε μικρά κομμάτια
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 170 γρ. φρέσκο πράσινο κάρι
  • 50 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. πατάτα, σε μικρό καρέ
  • 100 γρ. καρότο, σε μικρό καρέ
  • 100 γρ. νερό
  • 150 γρ. γάλα καρύδας
  • αλάτι
  • φρέσκος κόλιανδρος, προαιρετικά

Για το φρέσκο πράσινο κάρι

  • 65 γρ. κρεμμύδι φρέσκο
  • 5 γρ. πιπεριά τσίλι
  • 4 γρ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο
  • 3 γρ. κόλιανδρος σπόρος, τριμμένο
  • 4 γρ. φύλλα λάιμ
  • 10 γρ. σόγια
  • 5 γρ. fish sauce
  • 10 γρ. λέμονγκρας
  • 5 γρ. βασιλικός φρέσκος
  • 10 γρ. κόλιανδρος φρέσκος
  • 15 γρ. χυμός λάιμ
  • 2 γρ. ξύσμα λάιμ
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για το κοτόπουλο με κάρι και κρέμα καρύδας

Μαρινάρουμε το κοτόπουλο με το φρέσκο πράσινο κάρι για 30-40 λεπτά. Καθαρίζουμε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα και κρατάμε το curry χωριστά. Στεγνώνουμε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα και σε μια καυτή κατσαρόλα σοτάρουμε το κοτόπουλο να πάρει ωραίο χρυσαφένιο χρώμα. Αποσύρουμε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ιδρώνουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τις πατάτες και το καρότο, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν αλλά να κρατάνε λίγο. Προσθέτουμε, το νερό και το κοτόπουλο και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να μαγειρευτεί το κοτόπουλο. Προσθέτουμε την κρέμα καρύδας και το υπόλοιπο κάρι που κρατήσαμε προηγουμένως, και μαγειρεύουμε μερικά λεπτά ακόμη μέχρι να έχουμε ένα χυλωμένο αποτέλεσμα. Προσθέτουμε αν επιθυμούμε ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο και φρέσκο κρεμμύδι. Το φαγητό αυτό συνδυάζεται ωραία με ρύζι ατμού.
 

*Τα προιόντα καρύδας δεν είναι πάντα σταθερά στη γεύση τους γι' αυτό μη φοβηθείτε να προσθέσετε επιπλέον ποσότητα αν θεωρήσετε πως χρειάζεται. Το ίδιο ισχύει και για το φρέσκο πράσινο κάρι. Το φαγητό αυτό είναι ωράιο να έχει πλούσιο αρωματικό χαρακτήρα.

Για το φρέσκο πράσινο κάρι

Τοποθετούμε όλα τα υλικά σ’ ένα μπλέντερ και αλέθουμε πολύ καλά.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner