Αχλάδια ποσέ με τζίντζερ και μπαχαρικά

Αχλάδια ποσέ με τζίντζερ και μπαχαρικά

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ
FiveStar: 
Average: 5 (11 votes)

INGREDIENTS

Για τα αχλάδια

  • 1 κιλό νερό
  • 265 γρ. ζάχαρη
  • 600 γρ. αχλάδια, καθαρισμένα και κομμένα σε τέταρτα
  • 5 γρ. ξύλο κανέλας
  • 3 γρ. δεντρολίβανο φρέσκο, ολόκληρο
  • 100 γρ. λεμόνι
  • 2,5 γρ. βανίλια φρέσκια
  • 1 γρ. αστεροειδής γλυκάνισος
  • 20 γρ. τζίντζερ κομμένο σε φέτες

DIRECTIONS

Για τα αχλάδια

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί καλά η ζάχαρη. Προσθέτουμε τα αρωματικά και το λεμόνι. Βάζουμε προσεκτικά τα αχλάδια στην κατσαρόλα και καλύπτουμε την επιφάνεια με ένα αντικολλητικό χαρτί, στο οποίο έχουμε ανοίξει μια τρύπα στη μέση. Κρατάμε το υγρό σε χαμηλό βρασμό και σιγοβράζουμε μέχρι τα αχλάδια να μαλακώσουν, από 15- 25 λεπτά. Απομακρύνουμε από την εστία και αφήνουμε τα αχλάδια να κρυώσουν στο υγρό τους.
Σερβίρουμε τα αχλάδια ζεστά, κρύα ή και σε θερμοκρασία δωματίου.

*Μετά το βρασμό και όσο ακόμα το υγρό είναι ζεστό μπορούμε να προσθέσουμε 120γρ. αποξηραμένα βύσσινα, κράνμπερι, σταφίδες και αφήνουμε να μουλιάσουν.
 

Για τα αχλάδια

  • 1 κιλό νερό
  • 265 γρ. ζάχαρη
  • 600 γρ. αχλάδια, καθαρισμένα και κομμένα σε τέταρτα
  • 5 γρ. ξύλο κανέλας
  • 3 γρ. δεντρολίβανο φρέσκο, ολόκληρο
  • 100 γρ. λεμόνι
  • 2,5 γρ. βανίλια φρέσκια
  • 1 γρ. αστεροειδής γλυκάνισος
  • 20 γρ. τζίντζερ κομμένο σε φέτες

Για τα αχλάδια

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί καλά η ζάχαρη. Προσθέτουμε τα αρωματικά και το λεμόνι. Βάζουμε προσεκτικά τα αχλάδια στην κατσαρόλα και καλύπτουμε την επιφάνεια με ένα αντικολλητικό χαρτί, στο οποίο έχουμε ανοίξει μια τρύπα στη μέση. Κρατάμε το υγρό σε χαμηλό βρασμό και σιγοβράζουμε μέχρι τα αχλάδια να μαλακώσουν, από 15- 25 λεπτά. Απομακρύνουμε από την εστία και αφήνουμε τα αχλάδια να κρυώσουν στο υγρό τους.
Σερβίρουμε τα αχλάδια ζεστά, κρύα ή και σε θερμοκρασία δωματίου.

*Μετά το βρασμό και όσο ακόμα το υγρό είναι ζεστό μπορούμε να προσθέσουμε 120γρ. αποξηραμένα βύσσινα, κράνμπερι, σταφίδες και αφήνουμε να μουλιάσουν.
 

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner