Ταρτάρ σολομού με αβοκάντο σε τραγανό γουοντόν Ταρτάρ σολομού με αβοκάντο σε τραγανό γουοντόν

Ταρτάρ σολομού με αβοκάντο σε τραγανό γουοντόν

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ
FiveStar: 
Average: 4.6 (9 votes)

INGREDIENTS

Για το σολομό ταρτάρ και το τελείωμα του πιάτου

  • 400 γρ. σολομό φρέσκο φιλέτο, κομμένο σε μικρά καρέ
  • 20 γρ. κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 50 γρ. βινεγκρέτ τζίντζερ-σόγια
  • 10 γρ. τσάιβς, ψιλοκομμένο
  • 4 φύλλα γουοντόν, τηγανητά
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για τη βινεγκρέτ τζίντζερ-σόγια

  • 10 γρ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο
  • 40 γρ. σάλτσα σόγια
  • 10 γρ. μουστάρδα Ντιζόν
  • 15 γρ. χυμό λεμόνι
  • 10 γρ. χυμό λάιμ
  • 200 γρ. ηλιέλαιο

Για τη σαλάτα αβοκάντο

  • 160 γρ. αβοκάντο, κομμένο σε μικρά καρέ
  • 10 γρ. χυμό λεμόνι
  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • 2 γρ. κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
  • 2 γρ. τσάιβς, ψιλοκομμένο
  • αλάτι

DIRECTIONS

Για το σολομό ταρτάρ και το τελείωμα του πιάτου

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ (κρατάμε λίγη από τη βινεγκρέτ για το γαρνίρισμα) και τα μαρινάρουμε για 5 λεπτά περίπου. Σερβίρουμε με τη σαλάτα αβοκάντο, την υπόλοιπη βινεγκρέτ και τα τηγανητά φύλλα γουοντόν.

Για τη βινεγκρέτ τζίντζερ-σόγια

Τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός από το ηλιέλαιο στον κάδο του μπλέντερ. Ξεκινάμε το μπλέντερ και προσθέτουμε σιγά σιγά το ηλιέλαιο. Αν δούμε ότι η βινεγκρέτ πήζει πολύ, αραιώνουμε με νερό.

Για τη σαλάτα αβοκάντο

Τοποθετούμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ και ανακατεύουμε. Αλατίζουμε, τοποθετούμε μεμβράνη στην επιφάνεια του αβοκάντο και διατηρούμε στο ψυγείο.

 

Για το σολομό ταρτάρ και το τελείωμα του πιάτου

  • 400 γρ. σολομό φρέσκο φιλέτο, κομμένο σε μικρά καρέ
  • 20 γρ. κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 50 γρ. βινεγκρέτ τζίντζερ-σόγια
  • 10 γρ. τσάιβς, ψιλοκομμένο
  • 4 φύλλα γουοντόν, τηγανητά
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για τη βινεγκρέτ τζίντζερ-σόγια

  • 10 γρ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο
  • 40 γρ. σάλτσα σόγια
  • 10 γρ. μουστάρδα Ντιζόν
  • 15 γρ. χυμό λεμόνι
  • 10 γρ. χυμό λάιμ
  • 200 γρ. ηλιέλαιο

Για τη σαλάτα αβοκάντο

  • 160 γρ. αβοκάντο, κομμένο σε μικρά καρέ
  • 10 γρ. χυμό λεμόνι
  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • 2 γρ. κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
  • 2 γρ. τσάιβς, ψιλοκομμένο
  • αλάτι

Για το σολομό ταρτάρ και το τελείωμα του πιάτου

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ (κρατάμε λίγη από τη βινεγκρέτ για το γαρνίρισμα) και τα μαρινάρουμε για 5 λεπτά περίπου. Σερβίρουμε με τη σαλάτα αβοκάντο, την υπόλοιπη βινεγκρέτ και τα τηγανητά φύλλα γουοντόν.

Για τη βινεγκρέτ τζίντζερ-σόγια

Τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός από το ηλιέλαιο στον κάδο του μπλέντερ. Ξεκινάμε το μπλέντερ και προσθέτουμε σιγά σιγά το ηλιέλαιο. Αν δούμε ότι η βινεγκρέτ πήζει πολύ, αραιώνουμε με νερό.

Για τη σαλάτα αβοκάντο

Τοποθετούμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ και ανακατεύουμε. Αλατίζουμε, τοποθετούμε μεμβράνη στην επιφάνεια του αβοκάντο και διατηρούμε στο ψυγείο.

 

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner