Λιγκουίνι με πέστο και καλαμάρι Λιγκουίνι με πέστο και καλαμάρι

Λιγκουίνι με πέστο και καλαμάρι

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 45 minutes
FiveStar: 
Average: 4.9 (35 votes)

INGREDIENTS

Για τα λιγκουίνι και το τελείωμα του πιάτου

  • 500 γρ. λιγκουίνι
  • 250 γρ. καλαμάρι σε ροδέλες, καθαρισμένο
  • 100 γρ. κρασί λευκό
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. πέστο βασιλικού
  • 100 γρ. νερό από το βράσιμο του ζυμαρικού
  • 200 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • αλάτι
  • κουκουνάρι

DIRECTIONS

VIDEO DIRECTIONS

Για τα λιγκουίνι και το τελείωμα του πιάτου

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε καλά αλατισμένο νερό, στο βαθμό της αρεσκείας μας. Σουρώνουμε κρατώντας 100 γρ. από το νερό.

 

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Ρίχνουμε το καλαμάρι, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε τα ντοματίνια, σοτάρουμε για 1 λεπτό, σβήνουμε με το κρασί και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί. Ρίχνουμε το νερό από τα ζυμαρικά και τα ζυμαρικά, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτουμε το πέστο και ανακατεύουμε τα υλικά πολύ καλά.

 

Προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και κουκουνάρι και σερβίρουμε.

 

Tip:

*Μπορούμε αντί για καλαμάρι να χρησιμοποιήσουμε κοτόπουλο ή γαρίδες.

 

Για τα λιγκουίνι και το τελείωμα του πιάτου

  • 500 γρ. λιγκουίνι
  • 250 γρ. καλαμάρι σε ροδέλες, καθαρισμένο
  • 100 γρ. κρασί λευκό
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. πέστο βασιλικού
  • 100 γρ. νερό από το βράσιμο του ζυμαρικού
  • 200 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • αλάτι
  • κουκουνάρι

VIDEO DIRECTIONS

Για τα λιγκουίνι και το τελείωμα του πιάτου

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε καλά αλατισμένο νερό, στο βαθμό της αρεσκείας μας. Σουρώνουμε κρατώντας 100 γρ. από το νερό.

 

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Ρίχνουμε το καλαμάρι, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε τα ντοματίνια, σοτάρουμε για 1 λεπτό, σβήνουμε με το κρασί και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί. Ρίχνουμε το νερό από τα ζυμαρικά και τα ζυμαρικά, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτουμε το πέστο και ανακατεύουμε τα υλικά πολύ καλά.

 

Προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και κουκουνάρι και σερβίρουμε.

 

Tip:

*Μπορούμε αντί για καλαμάρι να χρησιμοποιήσουμε κοτόπουλο ή γαρίδες.

 

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner