Πατάτες σοτέ με καραμελωμένα κρεμμύδια Πατάτες σοτέ με καραμελωμένα κρεμμύδια

Πατάτες σοτέ με καραμελωμένα κρεμμύδια

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ
FiveStar: 
Average: 4.9 (21 votes)

INGREDIENTS

Για το πιάτο

  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 60 γρ. βούτυρο
  • 2 γρ. θυμάρι, φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 2 γρ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • πατάτες ψητές
  • καραμελωμένο κρεμμύδι
  • δενδρολίβανο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι

Για τις ψητές πατάτες

  • 1,2 κιλά πατάτες γαλλικές
  • Ελαιόλαδο

Για το καραμελωμένο κρεμμύδι

  • 400 γρ. κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
  • 40 γρ. ελαιόλαδο

DIRECTIONS

VIDEO DIRECTIONS

Για το πιάτο

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις πατάτες από την κομμένη πλευρά, χωρίς να τις γυρίσουμε, μέχρι να πάρουν ένα απαλό χρυσαφένιο χρώμα.

Προσθέτουμε το σκόρδο, το καραμελωμένο κρεμμύδι και ανακατεύουμε στο τηγάνι για ν’ αναμειχθούν τα υλικά.

Προσθέτουμε βούτυρο και γλασάρουμε. Σβήνουμε την φωτιά, ρίχνουμε τα βότανα και σερβίρουμε.

Για τις ψητές πατάτες

Κόβουμε τις πατάτες στη μέση και τις τοποθετούμε σ’ ένα ταψί με την κομμένη πλευρά προς τα επάνω. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, αλατίζουμε, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 120°C. 

Για το καραμελωμένο κρεμμύδι

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, ανακατεύοντας συχνά. Αλατίζουμε, συνεχίζουμε να σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να πάρει έντονο χρώμα και χαμηλώνουμε τη φωτιά.

Μαγειρεύουμε μέχρι να καραμελώσει το κρεμμύδι, ανακατεύοντας σε τακτά διαστήματα. Αλατίζουμε.

Για το πιάτο

  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 60 γρ. βούτυρο
  • 2 γρ. θυμάρι, φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 2 γρ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • πατάτες ψητές
  • καραμελωμένο κρεμμύδι
  • δενδρολίβανο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι

Για τις ψητές πατάτες

  • 1,2 κιλά πατάτες γαλλικές
  • Ελαιόλαδο

Για το καραμελωμένο κρεμμύδι

  • 400 γρ. κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
  • 40 γρ. ελαιόλαδο

VIDEO DIRECTIONS

Για το πιάτο

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις πατάτες από την κομμένη πλευρά, χωρίς να τις γυρίσουμε, μέχρι να πάρουν ένα απαλό χρυσαφένιο χρώμα.

Προσθέτουμε το σκόρδο, το καραμελωμένο κρεμμύδι και ανακατεύουμε στο τηγάνι για ν’ αναμειχθούν τα υλικά.

Προσθέτουμε βούτυρο και γλασάρουμε. Σβήνουμε την φωτιά, ρίχνουμε τα βότανα και σερβίρουμε.

Για τις ψητές πατάτες

Κόβουμε τις πατάτες στη μέση και τις τοποθετούμε σ’ ένα ταψί με την κομμένη πλευρά προς τα επάνω. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, αλατίζουμε, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 120°C. 

Για το καραμελωμένο κρεμμύδι

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, ανακατεύοντας συχνά. Αλατίζουμε, συνεχίζουμε να σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να πάρει έντονο χρώμα και χαμηλώνουμε τη φωτιά.

Μαγειρεύουμε μέχρι να καραμελώσει το κρεμμύδι, ανακατεύοντας σε τακτά διαστήματα. Αλατίζουμε.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner