Κολοκυθοκεφτέδες με ταλαγάνι Κολοκυθοκεφτέδες με ταλαγάνι

Κολοκυθοκεφτέδες με ταλαγάνι

ΓΙΑ 20 ΚΕΦΤΕΔΕΣ ΤΩΝ 80 ΓΡΑΜ 45 minutes
FiveStar: 
Average: 5 (22 votes)

INGREDIENTS

Για τους κολοκυθοκεφτέδες

  • 250 γρ. κολοκύθι, τριμμένο
  • 350 γρ. καρότο, τριμμένο
  • 500 γρ. ταλαγάνι, τριμμένο
  • 120 γρ. κρεμμύδι, φρέσκο, ψιλοκομμένο 
  • 5 γρ. κόλιανδρος, φρέσκος, ψιλοκομμένος
  • 5 γρ. δυόσμος, φρέσκος, ψιλοκομμένος
  • 160 γρ. αυγά, χτυπημένα
  • 120 γρ. ψωμί τόστ
  • ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα
  • ρόκα, για το σερβίρισμα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • * Προαιρετικά:
  • αλεύρι

Για τη σάλτσα γιαουρτιού με τσίλι

  • 5 γρ. πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
  • 20 γρ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. ξίδι λευκό
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 300 γρ. γιαούρτι
  • αλάτι

DIRECTIONS

VIDEO DIRECTIONS

Για τους κολοκυθοκεφτέδες

Σε ένα σουρωτήρι ρίχνουμε το κολοκύθι και το καρότο και αλατίζουμε. Ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε για λίγη ώρα μέχρι να αποβάλουν μερικά από τα υγρά τους. 

Στύβουμε το κολοκύθι και το καρότο ώστε να φύγουν τα περιττά  ζουμιά και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά.

Ανακατεύουμε καλά και πλάθουμε σε κεφτέδες των 80 γρ. 

Τοποθετούμε τους κεφτέδες στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά ώστε να σφίξουν. 

Βγάζουμε τους κεφτέδες και σε αυτό το στάδιο, μπορούμε να τους αλευρώσουμε, αν φοβόμαστε ότι θα κολλήσουν στο τηγάνι. 

Σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά προσθέτουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε τους κεφτέδες και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα και να έχει μαλακώσει αρκετά το τυρί στο εσωτερικό τους.

Αποσύρουμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε με τη σάλτσα και τη ρόκα.

Για τη σάλτσα γιαουρτιού με τσίλι

Σε ένα μπολ τοποθετούμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε. Δοκιμάζουμε και σερβίρουμε.

Για τους κολοκυθοκεφτέδες

  • 250 γρ. κολοκύθι, τριμμένο
  • 350 γρ. καρότο, τριμμένο
  • 500 γρ. ταλαγάνι, τριμμένο
  • 120 γρ. κρεμμύδι, φρέσκο, ψιλοκομμένο 
  • 5 γρ. κόλιανδρος, φρέσκος, ψιλοκομμένος
  • 5 γρ. δυόσμος, φρέσκος, ψιλοκομμένος
  • 160 γρ. αυγά, χτυπημένα
  • 120 γρ. ψωμί τόστ
  • ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα
  • ρόκα, για το σερβίρισμα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • * Προαιρετικά:
  • αλεύρι

Για τη σάλτσα γιαουρτιού με τσίλι

  • 5 γρ. πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
  • 20 γρ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. ξίδι λευκό
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 300 γρ. γιαούρτι
  • αλάτι

VIDEO DIRECTIONS

Για τους κολοκυθοκεφτέδες

Σε ένα σουρωτήρι ρίχνουμε το κολοκύθι και το καρότο και αλατίζουμε. Ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε για λίγη ώρα μέχρι να αποβάλουν μερικά από τα υγρά τους. 

Στύβουμε το κολοκύθι και το καρότο ώστε να φύγουν τα περιττά  ζουμιά και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά.

Ανακατεύουμε καλά και πλάθουμε σε κεφτέδες των 80 γρ. 

Τοποθετούμε τους κεφτέδες στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά ώστε να σφίξουν. 

Βγάζουμε τους κεφτέδες και σε αυτό το στάδιο, μπορούμε να τους αλευρώσουμε, αν φοβόμαστε ότι θα κολλήσουν στο τηγάνι. 

Σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά προσθέτουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε τους κεφτέδες και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα και να έχει μαλακώσει αρκετά το τυρί στο εσωτερικό τους.

Αποσύρουμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε με τη σάλτσα και τη ρόκα.

Για τη σάλτσα γιαουρτιού με τσίλι

Σε ένα μπολ τοποθετούμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε. Δοκιμάζουμε και σερβίρουμε.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner