Χοιρινά παϊδάκια με σόγια & μέλι

Χοιρινά παϊδάκια με σόγια & μέλι

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ
FiveStar: 
Average: 4.7 (33 votes)

INGREDIENTS

Για το πιάτο

  • 1 κιλό παϊδάκια χοιρινά  
  • 20 γρ. σκόρδο, κομμένο σε φέτες
  • 20 γρ. τζίντζερ, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 40 γρ. μέλι
  • 10 γρ. μπούκοβο
  • 5 γρ. πιπέρι σετσουάν
  • 10 γρ. αστεροειδής γλυκάνισος
  • 150 γρ. σάλτσα σόγιας
  • 30 γρ. ξύδι λευκό
  • 300 γρ. κρασί λευκό
  • 400 γρ. ζωμός κοτόπουλου
  • 80 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο

DIRECTIONS

VIDEO DIRECTIONS

Για το πιάτο

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνουμε λίγο λάδι. 

Αλατίζουμε την πανσέτα και τη σοτάρουμε καλά από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρει ένα έντονο χρυσαφένιο χρώμα. 

Προσθέτουμε το σκόρδο, το τζίντζερ, το μέλι και τα μπαχαρικά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να αρχίσει να καραμελώνει το μέλι. 

Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τη σόγια, το ξύδι και τον ζωμό. 

Βάζουμε το σκεύος στο φούρνο στους 130-140°C και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσει η πανσέτα. 

Βγάζουμε το σκεύος από τον φούρνο, το βάζουμε στη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να γλασάρει η μαρινάδα και να έχει τη σύσταση σιροπιού.

Γαρνίρουμε με το φρέσκο κρεμμύδι.

Για το πιάτο

  • 1 κιλό παϊδάκια χοιρινά  
  • 20 γρ. σκόρδο, κομμένο σε φέτες
  • 20 γρ. τζίντζερ, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 40 γρ. μέλι
  • 10 γρ. μπούκοβο
  • 5 γρ. πιπέρι σετσουάν
  • 10 γρ. αστεροειδής γλυκάνισος
  • 150 γρ. σάλτσα σόγιας
  • 30 γρ. ξύδι λευκό
  • 300 γρ. κρασί λευκό
  • 400 γρ. ζωμός κοτόπουλου
  • 80 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο

VIDEO DIRECTIONS

Για το πιάτο

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνουμε λίγο λάδι. 

Αλατίζουμε την πανσέτα και τη σοτάρουμε καλά από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρει ένα έντονο χρυσαφένιο χρώμα. 

Προσθέτουμε το σκόρδο, το τζίντζερ, το μέλι και τα μπαχαρικά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να αρχίσει να καραμελώνει το μέλι. 

Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τη σόγια, το ξύδι και τον ζωμό. 

Βάζουμε το σκεύος στο φούρνο στους 130-140°C και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσει η πανσέτα. 

Βγάζουμε το σκεύος από τον φούρνο, το βάζουμε στη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να γλασάρει η μαρινάδα και να έχει τη σύσταση σιροπιού.

Γαρνίρουμε με το φρέσκο κρεμμύδι.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner