Κοκτέιλ με τζιν και σπιτική λεμονάδα

Κοκτέιλ με τζιν και σπιτική λεμονάδα

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 30 minutes
FiveStar: 
Average: 4.7 (18 votes)

INGREDIENTS

Για το κοκτέιλ

  • 100 γρ. σπιτική λεμονάδα
  • 180 γρ. τζιν
  • 80 γρ.  elderflower
  • 200 γρ. αναψυκτικό, με γεύση τζίντζερ
  • δυόσμος, φύλλα
  • πάγος, τριμμένος
  • λάιμ, κομμένο σε τέταρτα  

Για τη σπιτική λεμονάδα

  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 1000 γρ. νερό
  • 8 γρ. ξύσμα λάιμ 
  • 35 γρ. ξύσμα λεμονιού
  • 2,5 γρ. βανίλια φυσική
  • 15 γρ. λέμονγκρας
  • 20 γρ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο
  • 350 γρ.  χυμός λεμονιού

DIRECTIONS

Για το κοκτέιλ

Βάζουμε στα ποτήρια τριμμένο πάγο, το τζιν, το elderflower και το αναψυκτικό. 

Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τη σπιτική λεμονάδα, τα φύλλα δυόσμου, το λάιμ και σερβίρουμε.

Για τη σπιτική λεμονάδα

Τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά εκτός από τον χυμό λεμονιού και φέρνουμε σε βρασμό. 

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να σιγοβράσει για λίγα λεπτά. 

Σβήνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. 

Σουρώνουμε, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε και τοποθετούμε στο ψυγείο για να παγώσει.

Για το κοκτέιλ

  • 100 γρ. σπιτική λεμονάδα
  • 180 γρ. τζιν
  • 80 γρ.  elderflower
  • 200 γρ. αναψυκτικό, με γεύση τζίντζερ
  • δυόσμος, φύλλα
  • πάγος, τριμμένος
  • λάιμ, κομμένο σε τέταρτα  

Για τη σπιτική λεμονάδα

  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 1000 γρ. νερό
  • 8 γρ. ξύσμα λάιμ 
  • 35 γρ. ξύσμα λεμονιού
  • 2,5 γρ. βανίλια φυσική
  • 15 γρ. λέμονγκρας
  • 20 γρ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο
  • 350 γρ.  χυμός λεμονιού

Για το κοκτέιλ

Βάζουμε στα ποτήρια τριμμένο πάγο, το τζιν, το elderflower και το αναψυκτικό. 

Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τη σπιτική λεμονάδα, τα φύλλα δυόσμου, το λάιμ και σερβίρουμε.

Για τη σπιτική λεμονάδα

Τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά εκτός από τον χυμό λεμονιού και φέρνουμε σε βρασμό. 

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να σιγοβράσει για λίγα λεπτά. 

Σβήνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. 

Σουρώνουμε, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε και τοποθετούμε στο ψυγείο για να παγώσει.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner