Pad Krapao αρωματικός κιμάς με ρύζι Pad Krapao αρωματικός κιμάς με ρύζι

Pad Krapao αρωματικός κιμάς με ρύζι

ΓΙΑ 2 ΜΕΡΙΔΕΣ
FiveStar: 
Average: 4.6 (16 votes)

INGREDIENTS

Για τον κιμά και το τελείωμα του πιάτου

  • 180 γρ. κιμάς κοτόπουλο
  • 5 γρ. πιπεριές τσίλι, λεπτές φέτες
  • 5 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 5 γρ. λέμονγκρας, ψιλοκομμένο
  • 15 γρ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο
  • 60 γρ. κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 2 γρ φύλλα λάιμ, ψιλοκομμένα
  • 5 γρ. fish sauce
  • 2 γρ. κόλιανδρος φρέσκος
  • 2 γρ. βασιλικός φρέσκος
  • χυμός λαίμ
  • ξύσμα λάιμ
  • 2 αυγά, τηγανιτά
  • 150 γρ. ρύζι ατμού
  • αλάτι
  • ηλιέλαιο

DIRECTIONS

VIDEO DIRECTIONS

Για τον κιμά και το τελείωμα του πιάτου

Σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε πολύ καλά τον κιμά. Ανακατεύουμε καλά ώστε να σπάσει ο κιμάς όσο γίνεται καλύτερα.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά, αλατίζουμε και προσθέτουμε το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσει.

Ρίχνουμε τις πιπεριές τσίλι, το σκόρδο και το λέμονγκρας και αφήνουμε για 1-2 λεπτά.

Προσθέτουμε λίγο νερό αν χρειάζεται και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και σιγομαγειρεύουμε για 5 λεπτά.

Σερβίρουμε τον κιμά πάνω στο ρύζι και από πάνω προσθέτουμε το αυγό και φρέσκο κόλιανδρο.

Για τον κιμά και το τελείωμα του πιάτου

  • 180 γρ. κιμάς κοτόπουλο
  • 5 γρ. πιπεριές τσίλι, λεπτές φέτες
  • 5 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 5 γρ. λέμονγκρας, ψιλοκομμένο
  • 15 γρ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο
  • 60 γρ. κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 2 γρ φύλλα λάιμ, ψιλοκομμένα
  • 5 γρ. fish sauce
  • 2 γρ. κόλιανδρος φρέσκος
  • 2 γρ. βασιλικός φρέσκος
  • χυμός λαίμ
  • ξύσμα λάιμ
  • 2 αυγά, τηγανιτά
  • 150 γρ. ρύζι ατμού
  • αλάτι
  • ηλιέλαιο

VIDEO DIRECTIONS

Για τον κιμά και το τελείωμα του πιάτου

Σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε πολύ καλά τον κιμά. Ανακατεύουμε καλά ώστε να σπάσει ο κιμάς όσο γίνεται καλύτερα.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά, αλατίζουμε και προσθέτουμε το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσει.

Ρίχνουμε τις πιπεριές τσίλι, το σκόρδο και το λέμονγκρας και αφήνουμε για 1-2 λεπτά.

Προσθέτουμε λίγο νερό αν χρειάζεται και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και σιγομαγειρεύουμε για 5 λεπτά.

Σερβίρουμε τον κιμά πάνω στο ρύζι και από πάνω προσθέτουμε το αυγό και φρέσκο κόλιανδρο.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner