Σολομός σοτέ με πατατοσαλάτα και σάλτσα με μέλι και μουστάρδα Σολομός σοτέ με πατατοσαλάτα και σάλτσα με μέλι και μουστάρδα

Σολομός σοτέ με πατατοσαλάτα και σάλτσα με μέλι και μουστάρδα

ΓΙΑ 6 ΜΕΡΙΔΕΣ 45 minutes
FiveStar: 
Average: 4.4 (14 votes)

INGREDIENTS

Για την πατατοσαλάτα

  • 1,2 κιλά πατάτες γαλλικές
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 60 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, σε λεπτές φέτες
  • 50 γρ. ραπανάκι, σε λεπτές φέτες
  • 80 γρ. φινόκιο σε λεπτές φέτες
  • 20 γρ. κάπαρη, ψιλοκομμένη
  • μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 200 γρ. βινεγκρέτ μέλι-μουστάρδα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τον σολομό

  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 6 φιλέτα σολομού, 200 γρ το καθένα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τη βινεγκρέτ

  • 100 γρ. ηλιέλαιο
  • 180 γρ. ελαιόλαδο
  • 60 γρ. ξίδι λευκό, μπαλσάμικο
  • 20 γρ. μουστάρδα ντιζόν
  • 30 γρ. μουστάρδα με κόκκους
  • 50 γρ. μέλι
  • 50 γρ. νερό
  • αλάτι

DIRECTIONS

Για την πατατοσαλάτα

Τοποθετούμε τις πατάτες και το  ελαιόλαδο σ' ένα ταψί και σκεπάζουμε μ' ένα αλουμινόχαρτο.

Ψήνουμε στους 150°C μέχρι να μαλακώσουν. Αφήνουμε τις πατάτες να κρυώσουν και τις κόβουμε στη μέση.

Σ' ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε τις πατάτες με όλα τα υπόλοιπα υλικά. 

Για τον σολομό

Αλατίζουμε τα φιλέτα του σολομού και από τις 2 πλευρές. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον σολομό από την πάνω πλευρά (την αντίθετη από αυτή της πέτσας) μέχρι να ροδίσει καλά. Τον γυρνάμε από την άλλη, τον τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τελειώνουμε το μαγείρεμα στον φούρνο στους 150⁰C μέχρι το ψάρι να είναι ψημένο αλλά ζουμερό. Σερβίρουμε με την πατατοσαλάτα  και την σάλτσα.

Για τη βινεγκρέτ

Τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός από το ελαιόλαδο, το ηλιέλαιο και το νερό στον κάδο του μπλέντερ.  Ξεκινάμε το μπλέντερ και προσθέτουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο και το ηλιέλαιο. Αν δούμε ότι η βινεγκρέτ πήζει πολύ αραιώνουμε με νερό.

Για την πατατοσαλάτα

  • 1,2 κιλά πατάτες γαλλικές
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 60 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, σε λεπτές φέτες
  • 50 γρ. ραπανάκι, σε λεπτές φέτες
  • 80 γρ. φινόκιο σε λεπτές φέτες
  • 20 γρ. κάπαρη, ψιλοκομμένη
  • μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 200 γρ. βινεγκρέτ μέλι-μουστάρδα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τον σολομό

  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 6 φιλέτα σολομού, 200 γρ το καθένα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τη βινεγκρέτ

  • 100 γρ. ηλιέλαιο
  • 180 γρ. ελαιόλαδο
  • 60 γρ. ξίδι λευκό, μπαλσάμικο
  • 20 γρ. μουστάρδα ντιζόν
  • 30 γρ. μουστάρδα με κόκκους
  • 50 γρ. μέλι
  • 50 γρ. νερό
  • αλάτι

Για την πατατοσαλάτα

Τοποθετούμε τις πατάτες και το  ελαιόλαδο σ' ένα ταψί και σκεπάζουμε μ' ένα αλουμινόχαρτο.

Ψήνουμε στους 150°C μέχρι να μαλακώσουν. Αφήνουμε τις πατάτες να κρυώσουν και τις κόβουμε στη μέση.

Σ' ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε τις πατάτες με όλα τα υπόλοιπα υλικά. 

Για τον σολομό

Αλατίζουμε τα φιλέτα του σολομού και από τις 2 πλευρές. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον σολομό από την πάνω πλευρά (την αντίθετη από αυτή της πέτσας) μέχρι να ροδίσει καλά. Τον γυρνάμε από την άλλη, τον τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τελειώνουμε το μαγείρεμα στον φούρνο στους 150⁰C μέχρι το ψάρι να είναι ψημένο αλλά ζουμερό. Σερβίρουμε με την πατατοσαλάτα  και την σάλτσα.

Για τη βινεγκρέτ

Τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός από το ελαιόλαδο, το ηλιέλαιο και το νερό στον κάδο του μπλέντερ.  Ξεκινάμε το μπλέντερ και προσθέτουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο και το ηλιέλαιο. Αν δούμε ότι η βινεγκρέτ πήζει πολύ αραιώνουμε με νερό.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner