Μπρουσκέτα με λαχανικά σχάρας και κατσικίσιο τυρί Μπρουσκέτα με λαχανικά σχάρας και κατσικίσιο τυρί

Μπρουσκέτα με λαχανικά σχάρας και κατσικίσιο τυρί

ΓΙΑ 4 ΜΠΡΟΥΣΚΕΤΕΣ 45 minutes
FiveStar: 
Average: 5 (6 votes)

INGREDIENTS

Για τη μπρουσκέτα

  • 4 φέτες χωριάτικο ψωμί, φρυγανισμένο
  • 600  γρ. μείγμα λαχανικών
  • 240 γρ. κατσικίσιο τυρί ή άλλο φρέσκο τυρί επιλογής

Για το μείγμα λαχανικών

  • 300 γρ. μελιτζάνες, σε φέτες πάχους 2 εκ.
  • 300 γρ. κολοκύθι, σε φέτες πάχους 2 εκ.
  • 150 γρ. πιπεριές κόκκινές ψητές, κομμένες σε λωρίδες
  • 150 γρ. ντομάτες ψητές
  • 100 γρ. σκορδόλαδο
  • 10 γρ. βασιλικός ψιλοκομμένος
  • 10 γρ. τσάιβς ή κρεμμύδι φρέσκο, το πράσινο μέρος, ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

DIRECTIONS

Για τη μπρουσκέτα

Βάζουμε το μείγμα λαχανικών πάνω στις φρυγανισμένες φέτες ψωμιού και καλύπτουμε με κομμάτια τυριού. Αν θέλουμε προσθέτουμε περισσότερο σκορδόλαδο ή ελαιόλαδο και βότανα.

Για το μείγμα λαχανικών

Λαδώνουμε με λίγο από το σκορδόλαδο και αλατίζουμε τις μελιτζάνες και τα κολοκύθια χωριστά. Ψήνουμε τα λαχανικά ανά είδος, σε προθερμασμένη σχάρα, μέχρι να πάρουν ωραίο και χρυσαφένιο χρώμα και να έχουν μαλακώσει στο βαθμό της αρεσκείας μας. Αποσύρουμε τα λαχανικά σε απορροφητικό χαρτί, τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα κόβουμε σε μεσαία καρέ. Ανακατεύουμε τα λαχανικά με τα υπόλοιπα υλικά και όσο σκορδόλαδο έχει απομείνει, αλατίζουμε αν χρειάζεται.

Για τη μπρουσκέτα

  • 4 φέτες χωριάτικο ψωμί, φρυγανισμένο
  • 600  γρ. μείγμα λαχανικών
  • 240 γρ. κατσικίσιο τυρί ή άλλο φρέσκο τυρί επιλογής

Για το μείγμα λαχανικών

  • 300 γρ. μελιτζάνες, σε φέτες πάχους 2 εκ.
  • 300 γρ. κολοκύθι, σε φέτες πάχους 2 εκ.
  • 150 γρ. πιπεριές κόκκινές ψητές, κομμένες σε λωρίδες
  • 150 γρ. ντομάτες ψητές
  • 100 γρ. σκορδόλαδο
  • 10 γρ. βασιλικός ψιλοκομμένος
  • 10 γρ. τσάιβς ή κρεμμύδι φρέσκο, το πράσινο μέρος, ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

Για τη μπρουσκέτα

Βάζουμε το μείγμα λαχανικών πάνω στις φρυγανισμένες φέτες ψωμιού και καλύπτουμε με κομμάτια τυριού. Αν θέλουμε προσθέτουμε περισσότερο σκορδόλαδο ή ελαιόλαδο και βότανα.

Για το μείγμα λαχανικών

Λαδώνουμε με λίγο από το σκορδόλαδο και αλατίζουμε τις μελιτζάνες και τα κολοκύθια χωριστά. Ψήνουμε τα λαχανικά ανά είδος, σε προθερμασμένη σχάρα, μέχρι να πάρουν ωραίο και χρυσαφένιο χρώμα και να έχουν μαλακώσει στο βαθμό της αρεσκείας μας. Αποσύρουμε τα λαχανικά σε απορροφητικό χαρτί, τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα κόβουμε σε μεσαία καρέ. Ανακατεύουμε τα λαχανικά με τα υπόλοιπα υλικά και όσο σκορδόλαδο έχει απομείνει, αλατίζουμε αν χρειάζεται.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner