Αυγόφετες με μαρμελάδα βερίκοκο  Αυγόφετες με μαρμελάδα βερίκοκο

Αυγόφετες με μαρμελάδα βερίκοκο

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 45 minutes
FiveStar: 
Average: 4.8 (8 votes)

INGREDIENTS

Για τις αυγόφετες και το τελείωμα του πιάτου

  • 4  χοντρές φέτες μπριός
  • 175 γρ. γάλα
  • 2 αυγά
  • 10 γρ. ζάχαρη
  • 2 γρ. βανίλια φρέσκια
  • 20 γρ. βούτυρο φρέσκο για το τηγάνισμα
  • αλάτι
  • 120 γρ. σάλτσα  βερίκοκο
  • 240 γρ. παγωτό βανίλια

Για τη σάλτσα βερίκοκο

  • 170 γρ. βερίκοκα χωρίς κουκούτσι, κομμένα σε τέταρτα
  • 130 γρ. σιρόπι 1/1
  • 50 γρ. νερό
  • 1 γρ. βανίλια

DIRECTIONS

Για τις αυγόφετες και το τελείωμα του πιάτου

Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι. Μουσκεύουμε στο μείγμα το ψωμί καλά (ο χρόνος για το μούσκεμα θα εξαρτηθεί από το είδος του ψωμιού). Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το βούτυρο και μόλις αυτό λιώσει, τηγανίζουμε το ψωμί και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν. Βγάζουμε το ψωμί σε απορροφητικό χαρτί και, αφού στραγγίξει κάπως, το σερβίρουμε με τη σάλτσα βερίκοκο και το παγωτό βανίλια.

Για τη σάλτσα βερίκοκο

Ζεσταίνουμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε όλα τα υλικά. Φέρνουμε σε βρασμό και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα βερίκοκα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφαιρούμε τη βανίλια. Ρίχνουμε τη μαρινάδα στο κάδο ενός μπλέντερ και πολτοποιούμε. Σουρώνουμε από ψιλή σήτα και αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει.

Tip: Εναλλακτικά μπορείτε να φτιάξετε τις αυγόφετες με τσουρέκι που μπορεί να σας έχει περισσέψει.

Για τις αυγόφετες και το τελείωμα του πιάτου

  • 4  χοντρές φέτες μπριός
  • 175 γρ. γάλα
  • 2 αυγά
  • 10 γρ. ζάχαρη
  • 2 γρ. βανίλια φρέσκια
  • 20 γρ. βούτυρο φρέσκο για το τηγάνισμα
  • αλάτι
  • 120 γρ. σάλτσα  βερίκοκο
  • 240 γρ. παγωτό βανίλια

Για τη σάλτσα βερίκοκο

  • 170 γρ. βερίκοκα χωρίς κουκούτσι, κομμένα σε τέταρτα
  • 130 γρ. σιρόπι 1/1
  • 50 γρ. νερό
  • 1 γρ. βανίλια

Για τις αυγόφετες και το τελείωμα του πιάτου

Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι. Μουσκεύουμε στο μείγμα το ψωμί καλά (ο χρόνος για το μούσκεμα θα εξαρτηθεί από το είδος του ψωμιού). Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το βούτυρο και μόλις αυτό λιώσει, τηγανίζουμε το ψωμί και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν. Βγάζουμε το ψωμί σε απορροφητικό χαρτί και, αφού στραγγίξει κάπως, το σερβίρουμε με τη σάλτσα βερίκοκο και το παγωτό βανίλια.

Για τη σάλτσα βερίκοκο

Ζεσταίνουμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε όλα τα υλικά. Φέρνουμε σε βρασμό και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα βερίκοκα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφαιρούμε τη βανίλια. Ρίχνουμε τη μαρινάδα στο κάδο ενός μπλέντερ και πολτοποιούμε. Σουρώνουμε από ψιλή σήτα και αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει.

Tip: Εναλλακτικά μπορείτε να φτιάξετε τις αυγόφετες με τσουρέκι που μπορεί να σας έχει περισσέψει.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner