Σαλάτα με kale, ρόδι, καρύδια, Αρσενικό Νάξου και βινεγκρέτ με μέλι και μουστάρδα Σαλάτα με kale, ρόδι, καρύδια, Αρσενικό Νάξου και βινεγκρέτ με μέλι και μουστάρδα

Σαλάτα με kale, ρόδι, καρύδια, Αρσενικό Νάξου και βινεγκρέτ με μέλι και μουστάρδα

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 30 minutes
FiveStar: 
Average: 4.9 (27 votes)

INGREDIENTS

Για τη σαλάτα

  • 300 γρ. kale
  • 300 γρ. μαρούλι
  • 200 γρ. πράσινο μήλο, κομμένο ζουλιέν
  • 100 γρ. ρόδι, σπόρια
  • 40 γρ. τραγανό προσούτο, κομμένο σε λωρίδες
  • 40 γρ. καρύδια
  • 6 γρ. εστραγκόν, ψιλοκομμένο
  • 400 γρ. βινεγκρέτ μέλι-μουστάρδα
  • 30 γρ. Αρσενικό Νάξου
  • αλάτι

DIRECTIONS

Για τη σαλάτα

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τα σαλατικά με το πράσινο μήλο, τα καρύδια, το ρόδι και το εστραγκόν. Προσθέτουμε τη βινεγκρέτ, αλατίζουμε και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε ρίχνοντας το τραγανό προσούτο και το Αρσενικό Νάξου από πάνω. 

Tip: Αν δεν έχετε φρέσκο εστραγκόν, μη χρησιμοποιήσετε ξερό. Χρησιμοποιήστε άλλα φρέσκα βότανα της αρεσκείας σας, όπως βασιλικό ή δυόσμο, ή μη χρησιμοποιήσετε καθόλου.
 

Για τη σαλάτα

  • 300 γρ. kale
  • 300 γρ. μαρούλι
  • 200 γρ. πράσινο μήλο, κομμένο ζουλιέν
  • 100 γρ. ρόδι, σπόρια
  • 40 γρ. τραγανό προσούτο, κομμένο σε λωρίδες
  • 40 γρ. καρύδια
  • 6 γρ. εστραγκόν, ψιλοκομμένο
  • 400 γρ. βινεγκρέτ μέλι-μουστάρδα
  • 30 γρ. Αρσενικό Νάξου
  • αλάτι

Για τη σαλάτα

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τα σαλατικά με το πράσινο μήλο, τα καρύδια, το ρόδι και το εστραγκόν. Προσθέτουμε τη βινεγκρέτ, αλατίζουμε και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε ρίχνοντας το τραγανό προσούτο και το Αρσενικό Νάξου από πάνω. 

Tip: Αν δεν έχετε φρέσκο εστραγκόν, μη χρησιμοποιήσετε ξερό. Χρησιμοποιήστε άλλα φρέσκα βότανα της αρεσκείας σας, όπως βασιλικό ή δυόσμο, ή μη χρησιμοποιήσετε καθόλου.
 

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner